Geen setwinst voor OMS

26 januari 2020 om 12:42 Volleybal Deel je nieuws

Wederom geen setwinst en dus ook geen punten voor de heren. In Elst trad OMS gehandicapt aan tegen nummer vier Gemini. Er waren slechts vijf basisspelers aanwezig en met invaller Robin Posthouwer, die vooral in het achterveld een goede indruk achterliet, waren er net voldoende spelers in het veld.

OMS wilde met veel risico gaan serveren om zodoende wat druk te kunnen zetten, maar het was Gemini, dat dit wapen gebruikte. Binnen enkele minuten was de stand al 9-1 door veel foute passes bij OMS. Gemini kon met ontspannen spel de punten aaneen rijgen, kwam op 20-9 en liet toen de teugels wat vieren. OMS krabbelde wat terug, maar verder dan 16 punten kwam men niet: 25-16.

In de tweede set kwam OMS eveneens moeizaam tot scoren, mede door een zwakke pass. Spelverdeler Joop Dunsbergen moest heel wat meters afleggen om zijn aanvallers nog van goede set ups te voorzien. Na tussenstanden van 13-8 en 16-10 kwam OMS even sterk terug tot 19-17, mede door goed verdedigen van vooral Eltjo Meints en Robin Posthouwer. De sterkere aanval van Gemini gaf ook nu weer de doorslag: 25-18.

In de derde en vierde set eenzelfde beeld. OMS wilde wel, maar kon niet het gewenste niveau halen om het de thuisploeg lastig te maken. Met setstanden van 25-14 en 25-18 was de 4-0 nederlaag een feit.

Vrijdag moet het mogelijk zijn om een goed resultaat te halen in de thuiswedstrijd tegen nummer 11 Scylla 2. Aanvang in de Putter Eng: 21.00 uur.