OMS doet zichzelf tekort

4 maart 2018 om 14:18 Sport/sport Deel je nieuws

De heren van OMS lieten zaterdag in Epe onnodig punten liggen. Van de nummer twee, Ormi, werd met 3-1 verloren. De thuiswedstrijd werd nog in een 4-0 zege voor OMS beslist. OMS maakt een slechte reeks door. Van de laatste vijf wedstrijden werd er maar een gewonnen en dat is wel opvallend gezien de eerste competitiehelft, waarin in tien wedstrijden slechts twee maal werd verloren. Blessures, werk en  vakanties zijn o.a. de oorzaak en de Puttenaren zullen, nu de bovenste ploegen allemaal twee maal bestreden zijn, weer overwinningen moeten gaan boeken.

Het geroutineerde Ormi speelde het spelletje slim, zocht de zwakke plekken bij OMS goed op en posteerde zich op de plaatsen waar de aanvallers van OMS de bal sloegen. De eerste set werd nog wel gewonnen (24-26), waarna Ormi het initiatief nam en duidelijk met 25-18 de tweede set opeiste.

OMS kon zich goed herpakken en liep in het derde bedrijf naar een mooie, schijnbaar beslissende, voorsprong van 16-21. Toen stokte de aanval aan OMS-zijde volledig. Onnodige fouten en een te doorzichtig aanvalsspel van OMS en een degelijke blokkering van Ormi zorgden voor een kanteling in deze set en in de wedstrijd en OMS wist nog slechts een puntje te scoren en verloor zodoende met 25-22 deze set. Aanvallend verzaakte OMS, alleen Gertjan Knol haalde een ruime voldoende. De andere aanvallers speelden onder de maat en dan kun je van een goede ploeg niet winnen. Wissels hadden niet het gewenste resultaat en Ormi zette met 25-17 OMS met 3 – 1 aan de kant.

Twee dagen later moet OMS weer optreden  in  competitieverband. Nu tegen Volta uit Lelystad. Deze uitslag leest u volgende week.