Met de voorstelling 'Solong Cohen' wordt het jubileum van Theater Stroud gevierd.
Met de voorstelling 'Solong Cohen' wordt het jubileum van Theater Stroud gevierd. Tjeerd Postma

Theater Stroud viert 25-jarig jubileum

2 februari 2020 om 13:30 Podiumkunsten

PUTTEN Dit jaar bestaat Theater Stroud 25 jaar. Een moment dat volgens het bestuur van theater Stroud niet stilletjes voorbij mag gaan. Daarom hebben zij de voorstelling 'Solong Cohen' op zaterdag 8 februari 2020 uitgeroepen tot jubileumvoorstelling. Die avond wordt het publiek meegenomen in een feestelijke avond met hier en daar wat leuke en soms historische extraatjes.


In de voorstelling 'Solong Cohen' zoeken schrijver Bas Steman en zanger, cabaretier Ernest Beuving samen uit waarom Leonard Cohen zo belangrijk is in hun leven. Tijdens deze zoektocht klinken Cohens prachtige liederen, vooral in de sfeer van het origineel. De voorstelling is compleet uitverkocht. Iets waar het bestuur van Theater Stroud trots op is. Belangstellenden kunnen zich eventueel nog wel op de wachtlijst laten zetten door een bericht te mailen naar reserveringen@theaterstroud.nl.

TERUGBLIK In de 25 jaar tijd dat Theater Stroud bestaat heeft het veel ontwikkelingen doorgemaakt. Het theater is kleinschalig begonnen, met soms meer artiesten op het toneel dan publiek in de zaal. Dat is tegenwoordig wel anders. Met de recent ingrijpende verbouwing achter de rug – waarbij de theaterzaal veel meer mogelijkheden biedt – trekt het theater regelmatig volle zalen. Niet vreemd, daar er veel bekende Nederlandse artiesten op het programma staan, die het heel plezierig vinden om in Putten op te treden en ook graag terug komen.

Daarnaast is een aantal voorstellingen per seizoen verbonden aan speciale, unieke 'Adopteer-projecten' – ontwikkeld voor diverse doelgroepen van jong tot oud. En sinds een paar jaar is er ook nog 'Podium Xtra', waar lokaal talent of bekende Puttenaren een podium vinden. Kortom, het bestuur van Theater Stroud blijft zich voor nu en de toekomst inspannen, waardoor cultuur als pijler in Stroud maar bovenal in Putten aanwezig is en blijft.

Het bestuur van Theater Stroud looft een prijsvraag uit waarbij inzenders met het juiste antwoord kans maken op vrijkaarten. Twee kaarten voor de voorstelling van Floris Kortie en Vera Kooper op dinsdag 3 maart. Of twee kaarten voor de previewavond op donderdag 11 juni waarin de nieuwe programmering bekend gemaakt wordt en drie mini voorstellingen te zien zijn. De prijsvraag luidt: Met welke voorstelling viert Theater Stroud haar 25-jarig jubileum? Wie kans wil maken op twee vrijkaarten stuurt zijn antwoord vóór 10 februari 2020 naar info@theaterstroud.nl.

www.theaterstroud.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie