Afbeelding
Walther Siksma

SDC onderuit op Urk

26 januari 2020 om 09:46 Voetbal

PUTTEN SDC Putten kon geen potten breken op Urk, waar de thuisploeg de wedstrijd met twee goals in het laatste kwartier naar zich toe trok: 3-0. SDC-trainer Cesco Agterberg houdt hoop op een ommekeer. Hij is ook onder de indruk van de komende opponent Swift.

Marco Jansen

Agterberg zag vooraf nog kansen voor zijn ploeg, maar moest na afloop constateren dat Urk de verdiende winnaar was. ,,We waren onderliggend, maar de manier waarop we verloren was wel teleurstellend. We maakten de eerste helft een cruciale fout, waardoor we 1-0 achter kwamen. Het centrale verdedigingsduo stond te ver uit elkaar en Vincent ter Burg gaf geen goede rugdekking. De spits van Urk sneed er zo doorheen. Uit een counter kregen we in de 76e minuut de 2-0 om de oren. Dat was naïef en daarna was de wedstrijd wel gelopen.''

Agterberg vond dat zijn elftal lang zicht hield op een punt, maar zag tegelijkertijd dat er nauwelijks gevaar werd gesticht. ,,De verdediging van Urk stond als een huis en het was wel heel moeilijk om er doorheen te komen.''

Zaterdag kan SDC Putten opnieuw aan de bak, als nummer 5 Swift op bezoek komt. ,,Swift is een goede ploeg, één van de beter voetballende teams in de hoofdklasse. Ik vind hun middenvelders heel erg goed, maar eigenlijk staan in iedere linie van hun goede voetballers. Ze hebben weinig zwakke plekken. Maar ze zijn na de winterstop begonnen met 1 punt uit 2 wedstrijden. Ze verloren ook van Urk en speelden gelijk tegen NSC. Misschien hebben zij nu ook wel een mindere fase. Bij ons is het te hopen dat de ommekeer sneller komt dan dat het tien wedstrijden duurt."