Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Gemeente Putten minder scheutig met subsidies

31 januari 2020 om 15:51 Politiek

PUTTEN Negen partijen krijgen dit jaar minder subsidie dan aangevraagd omdat het totale beschikbare budget dat de gemeente Putten voorhanden heeft niet toereikend is om alle aanvragen volledig te honoreren.

Wijnand Kooijmans

Bij de gemeente zijn drie nieuwe aanvragen ingediend. De aanvraag van de Stichting Puttense Sportmarathon, de aanvragen van de Stichting Truckfestijn Putten en Stichting Randmeerconcerten worden gehonoreerd door de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe besloten.

INDEXERING Een aantal partijen heeft extra subsidie aangevraagd vanwege indexering en verandering van werkzaamheden. De indexering wordt gehonoreerd omdat het gaat om een aanpassing aan de inflatie. Het gaat om de Bibliotheek Noordwest Veluwe, ZorgDat, Welzijn Putten en Stimenz.

Minder geld dan gevraagd gaat er naar Koningsfeest Oranje Scheg, Stichting Cultureel Centrum Putten – Theater Stroud, Cultuurkust, Hospice Dr. Holtrop in Ermelo, de Voedselbank en Welzijn Putten, stichting Stimenz, Humanitas en de Stichting Puttense Sportmarathon.

HOSPICES Door de gemeente Putten worden de hospices in Nijkerk en Ermelo ieder bedeeld met 1.350 euro aan subsidies. Beide hospices bieden ondersteuning aan inwoners van Putten die in de laatste
levensfase verkeren. Het geld is bestemd voor opleiding van vrijwilligers. In het Nijkerkse hospice werken ook een aantal vrijwilligers uit Putten en daarnaast wordt de trainingen van het hospice ook gevolgd door vrijwilligers van HEST Putten, die terminale zorgvragers in de thuissituatie ondersteunt.

SOCIAAL VERSTERKEND Voor 'Bewegen' heeft de gemeente voor 2020 in totaal vijfduizend euro aan incidentele subsidies voorhanden. Deelname aan zo'n activiteit moet wel voor iedereen mogelijk zijn en moeten een sociaal versterkend effect hebben. Ook moet aandacht worden besteed aan kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen, mensen met een beperking, chronisch zieken, mensen met een lage sociaal economische status en mensen met overgewicht en obesitas.

Voor aanvragen om incidentele subsidies is door het college van burgemeester en wethouders 10.000 euro gereserveerd. Het moet gaan om een eenmalige activiteit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie