Rik van den Heuvel, Jaap Stoffer en Luke Lodder
Rik van den Heuvel, Jaap Stoffer en Luke Lodder Orion Putten

Goede resultaten turners Orion Putten

2 februari 2020 om 11:03 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 1 februari was een belangrijke dag voor de turners van Orion Putten. Luke Lodder, Rik van den Heuvel en Jaap Stoffer konden zich bij goede resultaten op de tweede plaatsingswedstrijd, plaatsen voor de finale. Voor Jaap stond zelfs een ticket voor het NK vierde divisie op het spel.

Voor Luke was het een bijzondere dag, hij kwam uit in de categorie Jeugd niveau 11. Luke heeft dit jaar de overstap gemaakt van de voorgeschreven- naar de keuze oefenstof. Een belangrijke, maar grote stap binnen het turnen. Luke turnt nu voor het eerst volgens de regels zoals die er ook zijn voor de top van het turnen. Luke turnde een goede wedstrijd en kon zelfs meer laten zien dan hij vooraf had gedacht. Vooral op vloer behaalde hij een mooi resultaat met maar liefst 10.00 pnt! Luke werd uiteindelijk 18e.

Rik is dit jaar gepromoveerd naar de categorie Junior I niveau 10, zowel een leeftijdscategorie als een niveau omhoog. Een plaats bij de top 10 was dan ook de doelstelling voor vandaag. Rik begon zijn wedstrijd scherp op het onderdeel rekstok waar hij startte met de kip, een element die hij die dag daarvoor pas voor het eerst beheerste, heel knap! Hij gaf zijn wedstrijd daarna een goed vervolg op vloer en voltige en werd zelfs eerste op het onderdeel vloer! Zijn doelstelling wist hij uiteindelijk te behalen: Rik werd 8ste.

Jaap Stoffer is inmiddels een echte vedette binnen het turnen bij Orion. Hij komt voor ons uit in de categorie Senior niveau 7. Jaap wilde zijn resultaat van de eerste voorronde minimaal evenaren, maar het liefst natuurlijk verbeteren. En dat is gelukt door een heel stabiele wedstrijd te turnen, maar ook met een mooi resultaat op het moeilijke onderdeel voltige! Hij werd zelfs tweede op dit toestel. Ook Jaap behaalde zijn doelstelling: hij werd 7e.

Een spannende week breekt aan voor deze turners. In de loop van deze week zullen zij te horen krijgen of hun resultaten voldoende zijn voor een ticket voor de finale en/of het NK vierde divisie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie