Voorstelling Gare de Lyon in het kader van Theater na de Dam gratis toegankelijk.
Voorstelling Gare de Lyon in het kader van Theater na de Dam gratis toegankelijk. Venmans Productions

Gratis herdenkingsvoorstelling Gare du Lyon

6 februari 2020 om 09:57 Podiumkunsten

PUTTEN Dit jaar sluit Theater Stroud het theaterseizoen op heel bijzondere manier af. In het kader van '75 jaar Herdenken en Vrijheid' zal op maandagavond 4 mei 2020 in Theater Stroud een speciale Theater na de Dam-herdenkingsvoorstelling plaatsvinden. Dankzij de Putten Herdenkt-regeling van de gemeente Putten is deze voorstelling vrij toegankelijk voor alle bewoners van Putten. Aanmelden is nodig.

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich om 21.00 uur in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam in 2019 speelden gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hadden op de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar zal Theater na de Dam ook in Theater Stroud plaatsvinden.

VOORSTELLING Parijs 1942, de kracht van een verloren liefde die zich na dertig jaar opnieuw doet gelden. Twee jonge geliefden nemen op station Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op hetzelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug.

Het weerzien is emotioneel als duidelijk wordt waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven. Hun hereniging krijgt een dramatische wending als de vrouw een onvoorstelbare ontdekking doet. De voorstelling Gare de Lyon wordt gespeeld door Henriëtte van der Meij en Bartho Braat gespeeld.

AANMELDEN Wie naar de voorstelling wil, kan gratis maximaal twee toegangskaartjes reserveren. Opgeven kan online of met een bericht naar reserveringen@theaterstroud.nl met vermelding van naam en aantal personen. Kaarten kunnen een uur voor aanvang bij de kassa opgehaald worden. De voorstelling begint om 21.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie