Heren OMS onderuit in Heino

9 februari 2020 om 14:21 Volleybal Deel je nieuws

Ook in Heino lukte het OMS niet om een punt mee naar huis te nemen, al hadden de heren wel een set kunnen pakken. In de laatste set werd een voorsprong van 21-18 nog uit handen gegeven door, zoals zo vaak, te veel eigen fouten te maken.

In de eerste twee sets liep OMS constant achter de feiten aan. Salvo wilde revanche voor de geleden nederlaag in Putten in november (3-2) en was deze wedstrijd blessurevrij, wat van OMS niet gezegd kon worden. Muin Wassink kon na een rugblessure weer starten en deed dat aanvallend goed, maar nu was Niels van Vliet door gekneusde ribben afwezig. Albert Mouw versterkte het team en maakte aanvallend geen enkele fout.

OMS speelde de eerste twee sets zwak en futloos. Er werd zonder druk geserveerd en aanvallend werd te weinig gescoord. Na 25-16 en 25-9 werd de ploeg op scherp gezet na deze zwakke vertoning en nu liet OMS wel zien, dat het kan volleyballen. Na 6-6 liep Salvo even uit naar 11-7 en 15-10, maar OMS kwam dichterbij en ook bijna gelijk. Na 21-19 drukte de thuisploeg door en won met 25-20 de derde set en dus ook de wedstrijd.

OMS wilde toch niet met lege handen naar Putten terug en knokte zich in de wedstrijd met gevolg dat het initiatief nu bij OMS kwam te liggen. Goed aanvalswerk van Bauke Meints en goede passings van Gerard Douma zorgden voor een voorsprong van 6-8 en 16-18. Bij 18-21 stokte het Puttense spel opeens en ging men onnodige fouten maken. Salvo kwam gelijk op 22-22 , kreeg een punt cadeau, scoorde zelf en OMS wist op 24-22 nog een punt te scoren. Op 24-23 zorgde een foutservice van OMS voor een eindstand van 25-23. Weer net niet dus.

OMS is nu een maand vrij en gaat op 6 maart op voor de laatste zes wedstrijden. Thuis in de Putter Eng ontvangen de heren om 21.00 uur Xanthos uit Zetten.