Afbeelding
Teun van Bloemendaal

Driepunter Rood-Wit in Ederveen tegen Advendo

9 februari 2020 om 20:12 Voetbal Deel je nieuws

Rood Wit ging er tegen Advendo verdiend met de winst vandoor omdat ze de meeste en de beste kansen hadden gehad, al had Advendo net voor tijd nog een mogelijkheid op de gelijkmaker.

Na de 1-2 nederlaag van vorige week tegen Hoevelaken was Rood Wit er alles aan gelegen vandaag de drie punten mee naar Putten te nemen om de aansluiting met de veilige plaatsen niet helemaal kwijt te raken. Omdat Advendo ook vocht voor de laatste kans beloofde het op voorhand een spannende wedstrijd te worden.

Advendo begon de wedstrijd met druk te zetten op de RoodWitten en werden gevaarlijk in de openingsfase toen de ingeschoten bal via een RoodWitter het doel in ging, echter, het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna was het Rood Wit dat de kansen kreeg, eerst een schot wat via doelman Ewals van Manen net naast ging, toen een verre uittrap van Doelman René van Hemel die de bal tot bij het andere doel schoot maar de goede kopbal van Marcel van Nieuwenhuizen wist de doelman nog net over de lat te tikken. En later in de eerste helft voorkwam de doelman bij een één op één kans een treffer. De laatste kans voor rust was na een missertje in de RoodWit verdediging voor Advendo, maar Martijn van den Dikkenberg profiteerde niet van de ruimte die hij had en moest zijn meerdere erkennen in doelman René van Hemel.

De tweede helft was amper begonnen toen de bal al in het Advendo doel lag. Winand van de Kamp kreeg de ruimte om Marcel van Nieuwenhuizen in stelling te brengen die de 0-1 op het scorebord bracht.                                            Rood Wit kreeg in deze periode meerdere kansen op de 0-2, zeker nadat Advendo na een uur spelen een verdediger wisselde voor nog een aanvaller. maar benutte deze kansen vooralsnog niet.                                                            Precies voor nog een dubbele wissel bij Advendo scoorde Rood Wit 0-2, en weer was het Marcel van Nieuwenhuizen. Vanaf de zijkant wist hij de doelman te omzeilen en de bal uit een lastige hoek toch het doel in te werken. Rood Wit dacht de buit al binnen te hebben maar toen tien minuten voor tijd Tom van Ginkel op aangeven van Jordi Koudijs de bal in de hoek binnen schoot werd het nog even oppassen geblazen. Advendo zette nog een keer aan maar de punten gingen mee naar Putten.

Zaterdag speelt RoodWit om 14.30 uur op sportpark “De Eendracht” tegen Blauw Geel