Sterrenkijkdagen ook in Putten georganiseerd op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari in en rond de Gabriëlschool

13 februari 2020 om 11:19 Natuur en milieu Deel je nieuws

Sterrenkijken door een telescoop!

Wil jij de sterrenhemel een keer bekijken door een telescoop? Dan kan dat! Op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari worden de Landelijke Sterrenkijkdagen voor de 44e keer georganiseerd.

Sterrenvereniging Astra Alteria doet ook dit jaar weer mee en je bent vanaf 19.30 uur welkom in en rond de Gabriëlschool, Kelnarijstraat 40, 3881CC te Putten. Buiten staan meerdere telescopen opgesteld op het schoolplein. De blikvangers zijn de Maan (een paar dagen voor Eerste Kwartier, dus mooi als een schijfje te zien), de planeet Venus, de Pleiaden (een open sterrenhoop) en de Orionnevel. Sterren en sterrenbeelden zullen met een laserpointer worden getoond en benoemd.

Ook binnen kun je de sterrenhemel bekijken met het programma Stellarium en is er een videopresentatie te zien van de sterrenhemel. Met een Tellurium zal getoond worden hoe het komt dat we op aarde seizoenen hebben. Ook zal er uitleg gegeven worden over de Melkweg en maak je kennis met het "eetbare zonnestelsel". Bij de informatietafel kun je terecht met al je vragen en krijg je een vragenlijst (quiz) mee, zodat je op interactieve wijze ons universum leert kennen. Bij deelname krijg je een kleine attentie mee.

Natuurlijk hopen we op onbewolkt weer, maar ook bij bewolkt weer kun je binnen kennismaken met de sterrenhemel en valt er veel te ontdekken. 

De toegang is gratis! Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

Nadere informatie te verkrijgen bij Kees Witteveen (06 55966214). Bezoek ook onze website voor meer informatie: www.astraalteria.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie