Afbeelding
Erik van't Land

Klassementsproef Visual Art Rally niet op Puttense wegen

20 februari 2020 om 15:31 Autosport

PUTTEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten wil niet dat de Visual Art Rally op zaterdag 4 april een klassementsproef op Puttens grondgebied houdt. ,,Een klassementsproef op de openbare weg levert
eenvoudigweg teveel overlast op voor de omwonenden", stelt het college.

Samen met de colleges van Nijkerk en Barneveld heeft het college van Putten de, in 2019 georganiseerde, rally geëvalueerd. De uitkomsten van deze evaluatie gaven het college aanleiding om de klassementsproef te weigeren in 2020. Belangrijkste redenen voor het besluit zijn de geluidsoverlast en de bereikbaarheid van de woningen aan de beoogde route in het buitengebied van Putten. Ook is er, na de klassementsproef van vorig jaar, schade aan de bermen en de bebording geconstateerd.

Een klassementsproef in het kader van een rally vindt plaats op de openbare weg. Hiervoor hebben de organisatoren een ontheffing nodig. Omdat de rally in meerdere gemeenten plaatsvindt, is het aan de provincie Gelderland om de benodigde ontheffing af te geven. De provincie vraagt de betrokken gemeenten om hiervoor een zogenoemde verklaring van geen bezwaar af te geven. Het college van Putten geeft die verklaring dus niet af. Hiermee wordt tijdig duidelijkheid verschaft, zo geeft het college aan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie