Afbeelding
Pink WorkingTest

Roze jachthondenwedstrijd in Putten

21 februari 2020 om 11:07 Overig

PUTTEN Een bijzondere jachthondenwedstrijd in Putten, komende zaterdag. Dan vindt namelijk aan de Schremmersteeg 2 de vijfde editie plaats van de Pink WorkingTest. Een roze jachthondenwedstrijd ten behoeve van KWF Kankerbestrijding.

De Pink WorkingTest is vijf jaar geleden gestart om geld in te zamelen voor één van de leden door Alpe d'Huez op te fietsen. Toen is er vierduizend euro opgehaald. Inmiddels gaat het om een jachthondenwedstrijd. ,,Het evenement is uniek binnen de jachthondensport", zeggen de initiatiefnemers. ,,En in tegenstelling tot het gebruikelijke jagersgroen is roze de kleur die dag."

,,De deelnemers proberen in hun omgeving zoveel mogelijk sponsoren te vinden die ieder binnen gebracht apport van de honden belonen met een geldbedrag. Dit jaar staat de teller al op 31.000 euro opbrengst en we zijn er nog niet."

Er zijn morgen 120 deelnemers en 60 vrijwilligers. ,,De dag staat in het teken van gedeelde saamhorigheid, de strijd tegen kanker. Het is altijd een bijzondere dag met een lach en een traan."

Kijk voor meer informatie op Facebook.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie