Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Echtpaar uit Putten brengt nacht wegens schoorsteenbrand elders door

23 februari 2020 om 08:22 Brand

PUTTEN De brandweer kreeg zondag rond middernacht kreeg een melding van een woningbrand aan de Molitorstraat in Putten. Ter plaatse bleek het om een forse schoorsteenbrand bij een vrijstaande woning te gaan. Uit de kap van de schoorsteen kwamen dikke rookwolken.

De oudere bewoners, die op het moment van uitbreken van de brand thuis waren, zijn hevig geschrokken. De vrouw lag al boven te slapen en haar man had in de woonkamer de open haard laten uitgaan om ook naar bed te gaan toen hij een vreemd geluid van boven hoorde. Toen hij in het schoorsteenkanaal keek, zag hij een rode gloed. Hij belde 112, maakte zijn vrouw wakker en ze konden de woning veilig verlaten.

SMEULEN De brandweer leek na een eerste blusactie de brand redelijk snel onder controle te hebben maar isolatie onder het dak bleek op een aantal plekken nog te smeulen. Hierop zijn ze het dak weer op gegaan met een schep en kettingzaag om delen van het dak te verwijderen. Na 1,5 uur konden ze inpakken. De schade aan het dak is groot en ook binnen is er enige schade.  

Stichting Salvage is ter plaatse geweest om de bewoners te ondersteunen namens de verzekeraars. De bewoners hebben de nacht verder doorgebracht bij de buren.

Video: Donkersgoed Multimedia

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie