Afbeelding
Menno Everts

Vijverhof weer klaar voor de toekomst

24 februari 2020 om 20:30 Natuur en milieu

PUTTEN De gemeente Putten heeft de Vijverhof vernieuwd. Behalve het vervangen van de vijver heeft de hele hof een kwaliteitsimpuls ondergaan. Het groen is vervangen en de bestrating, verlichting en riolering zijn aangepakt. De opknapbeurt van de Vijverhof is mede tot stand gekomen door betrokkenheid van de omwonenden.

De oude vijver was aan vervanging toe, omdat deze lek was. De vijver is belangrijk, omdat deze als blusvijver wordt gebruikt door de brandweer. De nieuwe vijver is bovendien ingericht als natuurvijver. Dit wil zeggen dat wanneer de beplanting volgroeid is, de vijver zichzelf in balans (schoon) houdt.

De gemeente hecht waarde aan het hergebruiken van grondstoffen. Daarom zijn de oude straatstenen zo veel mogelijk teruggeplaatst. De bestrating is zo aangelegd dat het regenwater het groen in loopt. Daardoor wordt het riool minimaal belast. In de aanbestedingsprocedure stelde de gemeente verder strikte eisen met het oog op CO2-uitstoot en andere duurzaamheidsopgaven. Door de hete zomer en het natte najaar en winter hebben de werkzaamheden iets langer geduurd dan gepland. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Vaarkamp BV en Wessel Vijvers & Tuinen. In het voorjaar wordt het gazon ingezaaid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie