Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Jagersgroen werd roze voor KWF

26 februari 2020 om 07:00 Activiteiten

PUTTEN De vijfde editie plaats van de Pink WorkingTest, een jachthondenwedstrijd ten behoeve van KWF Kankerbestrijding, vond zaterdag plaats op de Schremmerstreeg. Al vroeg in de ochtend stonden de baasjes met hun auto in een lange rij voor de parkeerplaats. Veel deelnemers hadden zoals gebruikelijk met dit evenement een roze element in hun kleding of haar.


De Pink WorkingTest is vijf jaar geleden gestart om geld in te zamelen voor één van de leden door Alpe d'Huez op te fietsen. Toen is er vierduizend euro opgehaald. Inmiddels gaat het om een jachthondenwedstrijd. ,,Het evenement is uniek binnen de jachthondensport", zeggen de initiatiefnemers. ,,En in tegenstelling tot het gebruikelijke jagersgroen is roze de kleur die dag. De deelnemers proberen in hun omgeving zoveel mogelijk sponsoren te vinden die ieder binnengebracht apport van de honden belonen met een geldbedrag. Dit jaar staat de teller al op 31.000 euro opbrengst en we zijn er nog niet."

De 120 honden mochten in de uitgestrekte weilanden en stukje bos hun kunsten op vijf verschillende proeven laten zien. Bij elke proef werd een dummy verstopt, die de jachthond dan moest opsporen. De dag verliep, op een enkele bui na, grotendeels droog.

Na afloop van de proeven was er nog een veiling en werden de diploma's en prijzen uitgedeeld. Bij het vertrek moesten een aantal voertuigen losgetrokken worden van de drassige parkeerplaats. Maandagochtend stond de opbrengst voor het goede doel op ruim 38.000 euro.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie