Puttense inwoners tijdens de Landelijke Opschoondag in 2018.
Puttense inwoners tijdens de Landelijke Opschoondag in 2018. Henk Hutten

Putten ruimt op: 18e editie Opschoondag

14 februari 2020 om 09:00 Natuur en milieu

PUTTEN De landelijke opschoondag vindt zaterdag 21 maart voor de 18e keer plaats in Putten. Op die dag zetten bewoners zich in om Putten zwerfafvalvrij te maken. 

Elk jaar gaan er zo'n 250 mensen aan de slag, verdeeld over verschillende groepen. Gemiddeld wordt er tussen de 1500 en 2000 kilo zwerfafval opgeruimd door de vele vrijwilligers. 

Op 21 maart wordt er tussen 09.00 en 12.00 uur door de hele gemeente zwerfafval verzameld. De gemeente zorgt voor hesjes, prikkers en zakken om het materiaal in te verzamelen. Ook wordt er gezorgd voor de afvoer van het opgehaalde afval. Daarnaast verzorgt de gemeente een lunch voor alle deelnemers. ,,Als u mee wilt doen en uw buurt een stukje schoner wilt maken, dan stellen wij dat zeer op prijs'', aldus gemeente Putten. Aanmelden kan voor vrijdag 6 maart via deze link. Meer informatie over de dag kan verkregen worden bij Nicolet van den Hoorn, via het telefoonnummer 0341 359 681. 

DELEN Via social media kunnen opschoonacties gedeeld worden. Er is een landelijke Facebookpagina onder de noemer 'Supporter Van Schoon' waarop mensen zich kunnen aansluiten, dit geldt tevens voor de Facebookpagina van gemeente Putten. Op Twitter wordt de hashtag #LOD2020 en #Putten gebruikt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie