Afbeelding
Pixabay

Zoektocht naar eerste dorpsdichter Putten

28 februari 2020 om 11:15 Mensen

PUTTEN De Bibliotheek Noordwest Veluwe is namens de gemeente Putten een zoektocht gestart naar een dorpsdichter, een inwoner van de gemeente die bijzondere gedichten wil schrijven over actuele gebeurtenissen, plekken en mensen in Putten.

,,De dorpsdichter draagt enerzijds bij aan poëziebeleving in de samenleving en weet anderzijds op eigen wijze aandacht te vestigen op tal van gebeurtenissen en activiteiten in de gemeente", schrijft de bibliotheek. In principe wordt een dorpsdichter voor drie jaar benoemd. Belangstellenden kunnen zich tot en met 31 maart aanmelden via jack.vanzundert@bibliotheeknwveluwe.nl door een korte motivatiebrief en twee eigen gedichten in te sturen. De gedichten mogen uit maximaal 25 regels bestaan. Eén gedicht moet gaan over een onderwerp naar eigen keuze, zo lang het maar betrekking heeft op Putten. Het tweede gedicht moet gaan over het dorpsdichterschap.

Voor nadere informatie over het dorpsdichterschap, de procedure en/of aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen met Jack van Zundert van de Bibliotheek Noordwest Veluwe: jack.vanzundert@bibliotheeknwveluwe.nl

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie