Burgemeester feliciteert mevrouw Fietje-Gevers met haar 100ste verjaardag
Burgemeester feliciteert mevrouw Fietje-Gevers met haar 100ste verjaardag Thea Huizinga

Jannetje Fietje-Gevers viert honderdste verjaardag

28 februari 2020 om 11:20 Mensen

PUTTEN Mevrouw Fietje Gevers vierde op donderdag 27 februari haar honderdste verjaardag. Tot haar grote verrassing kwam ook de burgemeester haar persoonlijk gelukwensen.

Mevrouw Fietje-Gevers is geboren als oudste dochter van de familie Gevers-Soetekouw op 27 februari 1920. Ze noemden haar Jannetje en haar roepnaam was Netty. Haar ouders hadden een volkstuin en daardoor is zij opgegroeid met liefde voor de tuin. Het was daarom niet verwonderlijk dat ze al op achttienjarige leeftijd zelf een eigen volkstuin met een huisje had.

In 1945 is ze getrouwd met Harm Fietje en direct na het huwelijk zijn ze verhuisd naar Goes in verband met het werk van haar man. In 1949 zijn ze weer terug verhuisd naar Amsterdam waar ze samen twee dochters kregen.

De liefde voor tuinieren was er nog steeds en daarom hebben ze in Amsterdam een eigen volkstuin gehuurd, waar haar man een mooi tuinhuis op heeft gebouwd. Van april tot september verbleef het hele gezin op de volkstuin. Toen het volkstuinencomplex plaats moest maken voor nieuwbouw besloten ze op zoek te gaan naar een huis met een tuin.

In 1956 kwam hun droom uit en zijn ze verhuisd naar Zwanenburg naar een huis met een grote tuin. Na een aantal jaren van zorgen en ziekte van zowel de kinderen, als haar man en haarzelf, overleed haar man in 1977 door een ernstige hartafwijking. Ze bleef alleen achter en was altijd in haar tuin te vinden, dat was haar lust en haar leven.

In de winter ging ze vaak met vakantie naar de zon, naar Benidorm en Gran Canaria. Ook heeft ze in die tijd haar rijbewijs gehaald en autorijden deed ze graag.

Toen ze in 2013, op ruim 93-jarige leeftijd, meer problemen kreeg met haar gezondheid en in de tuin werken niet meer ging, is besloten om te verhuizen naar Putten, waar haar oudste dochter woont. Ze is heel tevreden in haar flatje en als de zon maar even schijnt, zit ze heerlijk op haar balkon. Ze woont nog steeds zelfstandig, al gaat dit met haar hoge leeftijd niet meer zo goed. Door de liefdevolle hulp van Buurtzorg Putten Zuid, die een aantal keren per dag komt, de hulp van haar oudste dochter, het bezoek dat ze dagelijks krijgt en dokter Weenink die een vinger aan depols houdt, kan ze daar nog steeds min of meer zelfstandig blijven wonen. Dat is ook haar grootste wens is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie