Schapen kijken tijdens de seniorendag
Schapen kijken tijdens de seniorendag Stichting Schapedrift

Seniorendag bij schaapskooi Ermelo

1 maart 2020 om 11:37 Dieren Deel je nieuws

Stichting Schapedrift organiseert speciaal voor senioren een open dag bij schaapskooi Ermelo. Op dinsdag 10 maart is iedereen tussen 10.30 en 15.30 uur van harte welkom. Er zijn 188 lammetjes geboren bij de Ermelose kudde en de schaapskooi staat er vol mee. Overdag lopen de schapen en lammeren in het weiland en de lammetjes rennen dan achter elkaar aan. In het bezoekerscentrum wordt u getrakteerd op een gratis een kopje koffie of thee met lekkers. Vrijwillige gastheren en -dames geven uitleg over het werk bij de schaapskooi. Op een groot scherm worden er filmpjes vertoond over de schapen, de herder en de honden. Er zitten vrijwilligers te spinnen, vilten en breien. Het roept bij velen vast herinneringen op. Ook is er gelegenheid om het zelf nog eens te proberen! Bij de wolvoelwand zijn de verschillende technieken nader te bekijken. Marten Kamminga zorgt deze dag voor gezellige accordeonmuziek; meezingen mag! De houtkachels branden in het bezoekerscentrum en er is ruime gelegenheid om te zitten. In het bezoekerscentrum zijn allerlei leuke souvenirs en streekproducten verkrijgbaar en het is ook mogelijk om een lammetje te adopteren.

De toegang is gratis. Ook groepen zijn van harte welkom; graag dan vooraf aanmelden, via reserveren@schapedrift.nl of 0577-407235. Het vervoer naar en van de schaapskooi moet zelf geregeld worden. Er is voldoende parkeergelegenheid en voor mensen die slecht kunnen lopen, is het mogelijk om voor de ingang uit te stappen. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet en een traplift naar boven. Tevens is er informatie in braille en grootletter beschikbaar.

Bereikbaar

De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide aan Postweg 50, Ermelo. Alleen bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie