Het terras van de Dikke Deur.
Het terras van de Dikke Deur. Donkersgoed Multimedia

Gemeente trekt terrasvergunning van café in

1 maart 2020 om 13:27 Winkels


PUTTEN De terrasvergunning van een café aan de Kerkstraat in Putten is met ingang van 15 februari ingetrokken. Een bezwaarschrift van de eigenaar is door het college van burgemeester en wethouders ongegrond verklaard.

Wijnand Kooijmans

De terrassen waren opgesteld op gemeentegrond. De overeenkomst over de huur is opgezegd. Het gaat om drie terrassen. Door de gemeente worden gewijzigde omstandigheden aangevoerd als reden voor het beëindigen van de huurovereenkomst.

GESPREK In februari 2019 is door de betrokken caféhouder een gesprek gevoerd met wethouder Roelof Koekkoek over de herindeling van de terrassen aan de overzijde van het café van betrokkene. Daarbij is de afspraak gemaakt dat de cafébaas met onder meer de exploitante van Pluk en Proef in overleg zou treden om te komen tot een voor de gemeente acceptabele inrichting van de terrassen.

In december vorig jaar werd de cafébaas een brief gestuurd waarin de huurovereenkomst werd opgezegd. Naar aanleiding hiervan werd door betrokkene aangegeven dat hij, in tegenstelling tot 2019, de terrassen weer actief wil gaan exploiteren. Dit samen met een andere partij waarmee hij ook wil komen tot een herverdeling van de terrasruimte op het Oranjeplein. De noodzaak met andere horeca-exploitanten in overleg te gaan over de herverdeling van de terrasruimte wordt niet ingezien door de betrokken cafébaas.

In de zienswijze van de eigenaar van het café wordt door het college geen reden gezien de huurovereenkomst niet te beëindigen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie