Tevje met zijn 5 dochters
Tevje met zijn 5 dochters Anke Rijksen

Mariahoeve decor voor fotoshoot musical ‘Fiddler on the roof’

1 maart 2020 om 19:43 Podiumkunsten Deel je nieuws

Ooit was de Mariahoeve de plek waar de drie gezusters woonden en werkten op hun boerderij. Afgelopen zaterdag, 29 februari, werd deze historische boerderij even overgenomen door de familie van Tevje, bekend als de hoofdrolspeler uit de musicalklassieker ‘Fiddler on the roof’. Ter promotie van de musical was de Mariahoeve namelijk het decor voor een fotoshoot.

De Mariahoeve past uitstekend bij de sfeer van de musical. De musical ‘Fiddler on the roof’ vertelt het verhaal van Tevye, een Joodse melkboer in Anatevka, een kleine Russische sjtetl. Hij en de hechte Joodse gemeenschap, waar hij met zijn gezin deel van uitmaakt, houden vast aan hun tradities die vastigheid geven in roerige tijden. Geheel volgens traditie zoekt Tevye voor zijn dochters een geschikte partner. Zij willen echter niet uitgehuwelijkt worden en kiezen zelf hun liefde. De Mariahoeve is dan geen Russische boerderij, toch past de inrichting van de hoeve volledig bij de sfeer van de musical. In de stal, opkamer, keuken, washok en bij de hooiberg kwamen de scènes dan ook goed tot hun recht.

De musicalklassieker, voor velen o.a. bekend door het lied ‘’Als ik toch eens rijk was’’ is te zien in Harderwijk op 24 en 25 april en wordt uitgevoerd door Musical Stichting Harderwijk. De boodschap van deze show is nog steeds zo actueel als de eerste keer dat hij op Broadway verscheen. Het was en is nog steeds een baken van leven, liefde en tolerantie. ‘Fiddler on the roof’ is een musical die ontroert en laat lachen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.musicalstichtingharderwijk.nl

Foto van de familie in de opkamer
De dochters van Tevje, dromen over later
Tevje, hoofdrolspeler in 'Fiddler on the roof'
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie