Erik Westerbroek (witte cap) in actie namens Triton tegen De Woelwaters. ,,Ik ben een zwemmende midvoor.''
Erik Westerbroek (witte cap) in actie namens Triton tegen De Woelwaters. ,,Ik ben een zwemmende midvoor.'' foto: Martina Gartlehner

Triton verspeelt zege in derby

2 maart 2020 om 08:20 Overig

De Woelwaters van 8-5 op 8-8

PUTTEN De waterpoloërs van Triton lieten een zekere zege op De Woelwaters in de laatste minuten glippen. In het vierde kwart kwamen de Puttenaren niet meer tot scoren en verspeelden zo een 8-5 voorsprong: 8-8. Triton blijft wel koploper in de eerste klasse A.

Marco Jansen

Koploper Triton kende wel een flitsende start tegen de nummer vijf uit Harderwijk, want na 2 minuten zuivere speeltijd stond het al 4-0 voor de thuisploeg. Geelco Koetsier had zijn vizier scherp met drie treffers. Alleen Arjan Sluiter kon namens de Harderwijkers wat terugdoen: 4-1.

In het tweede kwart mocht Erik Westerbroek het zwembad in en hij maakte met een fraaie treffer uit de draai 5-1, wat ook het publiek in Bosbad Putten kon waarderen.

Het overrompelde Woelwaters kwam daarna beter in zijn spel en domineerde het tweede kwart: 6-4. Toen Sluiter 6-5 maakte, dreigde het spannend te worden, maar weer stond Koetsier uit Barneveld op met twee treffers: 8-5.

De coach van Triton riep in een time-out dat zijn spelers zich niet moesten verleiden tot agressief spel, maar het tegenovergestelde gebeurde. Triton stopte in het vierde kwart te weinig energie in de wedstrijd en liet het initiatief aan de Woelwaters. Die sleepten door Ruben Foppen en Martijn Dame een niet meer verwacht punt uit de strijd: 8-8.

Westerbroek moest dat aanzien vanaf de kant; het vierde kwart kwam hij niet in actie. De Puttenaar had door een wintersportvakantie anderhalve week niet getraind en kreeg alleen het tweede en derde kwart speeltijd. ,,Harderwijk is altijd een lastige ploeg, dat heeft het verleden vaak genoeg bewezen. Maar nu gaven we het zelf weg, heel frustrerend om te zien. Het leek te gemakkelijk te gaan, het kan zijn dat er gemakzucht in sloop. Ik zag het ook gebeuren. We gingen teveel mee in hun fysieke spelletje en bij ons was het voorin te vol. We zetten onszelf vast en dan kun je niet meer bewegen. Dat was voor hen makkelijk te verdedigen. Het is een paar keer aangegeven maar met die aanwijzing werd weinig gedaan."

ZEGEREEKS Zo kwam een einde aan een serie van 14 zeges op rij, nadat de eerste wedstrijd was verloren. ,,We staan nog zes punten voor op DWK Barneveld, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. We mogen dit niet meer weggeven. De opgaande lijn van vorig seizoen trekken we dit jaar door."

Westerbroek (25) is al vanaf zijn 17e speler van heren 1 en geldt al jaren als vaste kracht. Een veelscorende speler, die vaak briljante dingen laat zien maar zijn opvliegende karakter zit hem weleens in de weg. De Puttenaar herkent zich in die beschrijving van één van zijn ploeggenoten. "als het even niet wil is het vaak frustratie ten op lichte van mijn eigen spel. De afgelopen jaren was ik topscorer, dit jaar scoren we als team veel meer. Ik ben een zwemmende midvoor en zak iets meer terug. Ik geef vaker het passie dan dat ik de laatste man ben die de bal erin tikt. Nu lag Geelco een paar keer precies op de goede plek. Dat is hoe we willen spelen: zwemmen is een kwaliteit van ons en als de pass dan goed komt, kan iedereen scoren."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie