Joris Luyendijk houdt donderdag 19 maart een literaire avond in Theater Stroud (in samenwerking met Bibliotheek Noordwest-Veluwe).
Joris Luyendijk houdt donderdag 19 maart een literaire avond in Theater Stroud (in samenwerking met Bibliotheek Noordwest-Veluwe). Jelmer de Haas

Literaire avond met Joris Luyendijk in Stroud

4 maart 2020 om 12:06 Podiumkunsten

PUTTEN Joris Luyendijk (1971) studeerde journalistiek en antropologie en schreef meerdere bestsellers en prijswinnende boeken. Hij spreekt op 19 maart om 20.15 uur in Theater Stroud over het thema van zijn nieuwste boek: diversiteit.


Een onderzoek in Egypte leverde Luyendijk in 1998 zijn debuut 'Een goede man slaat soms zijn vrouw' op. Daarna volgden boeken zoals 'Het zijn net mensen: beelden uit het Midden Oosten' (2006). 'Je hebt het niet van mij, maar…' ontstond in 2010 na een maand meelopen op het Binnenhof. In London hield Luyendijk, vanuit antropologisch perspectief, een blog bij over de financiële wereld. Het resulteerde in het bestverkochte boek van 2015 'Dit kan niet waar zijn: onder bankiers'. In zijn boek 'Kunnen we praten' uit 2017 houdt hij het publiek een spiegel voor met betrekking tot het groeiend populisme.

Kaarten (17,50 euro voor niet-leden van de bibliotheek en 15 euro voor leden) zijn te krijgen via www.theaterstroud.nl, bij de VVV aan het Kerkplein of aan de kassa van het theater. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie