Sprekers
Sprekers RPV Randmeren

Informatieavond Harderwijk - 19 maart 2020 ‘Alles over reuma, jicht en artrose’

5 maart 2020 om 14:44 Maatschappelijk Deel je nieuws

Als je reuma hebt, in mildere vorm of ernstig, heb je altijd heel veel vragen. Over de ziekte zelf, over medicijnen, vermoeidheid en bijvoorbeeld zwangerschap. Maar ook over verwerking, want hoe voelt het als je hoort dat de reuma je hele leven niet meer weg gaat? En hoe zit het met werk en hobby, activiteiten in en om het huis, sporten en bewegen? Wat doe je als mensen in jouw omgeving vol onbegrip reageren als je eens iets niet kunt? Want aan de meeste mensen met reuma is zo op het oog niets te zien.

Op donderdag 19 maart gaan we daar dieper op in. Dr. Theo Zijlstra, reumatoloog in de Isala Kliniek te Zwolle en Ilse van Anrooij, reumatherapeut te Harderwijk houden deze avond een korte inleiding over verschillende aspecten van reuma. Maar vooral zullen zij ingaan op vragen vanuit de zaal. Op onze informatieavonden worden altijd veel vragen gesteld en op deze avond nemen we daar nog meer de tijd voor. Het doel is om van elkaar te leren.  Onder het motto ‘we gaan geen vraag uit de weg’, zullen we zoeken naar antwoorden. 

Deze informatiebijeenkomst wordt gehouden in WOC Stad, Houtkamp 33, Harderwijk. Het programma begint om 19:30 uur en zal om ongeveer 21:30 uur worden beëindigd. Vanaf 19:15 uur is er ontvangst met koffie.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Reuma Patiënten Vereniging Randmeren in samenwerking met Reuma Nederland, voorheen het Reumafonds. Iedereen is welkom, leden en niet-leden. Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelding vooraf is niet noodzakelijk.

De Reuma Patiëntenvereniging Randmeren is actief voor mensen met reuma op de Noord-Veluwe en in Flevoland. De vereniging brengt leden onderling met elkaar in contact en verstrekt informatie over de laatste medische ontwikkelingen en inzichten op het gebied van leven met reuma en de behandeling ervan. Ook organiseert de vereniging betaalbare sport- en beweegactiviteiten afgestemd op de mogelijkheden van mensen met reuma, onder begeleiding van ervaren reumatherapeuten. Bijvoorbeeld fitness in de zaal, bewegen in een extra warm zwembad en volleybal met aangepaste spelregels. Lichamelijke activiteiten kunnen – mits goed gedoseerd en aangepast aan de persoonlijke mogelijkheden – een heel positieve uitwerking hebben.

 

Meer informatie over bewegen of over het lidmaatschap verstrekt de vereniging via haar website rpvrandmeren.nl, per e-mail via voorzitter@rpvrandmeren.nl en telefonisch via het nummer 06 41 04 83 31.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie