Respect moet verdiend worden

7 maart 2020 om 12:47 Politiek Deel je nieuws

I

In De Puttenaer van 26 februari jl. roept burgemeester Lambooij ons, inwoners van Putten, op om het bestuur van de gemeente Putten met respect te behandelen.

Uit zijn artikel blijkt mij niet, dat hij in de spiegel heeft gekeken resp. hand in eigen boezem steekt.

Hoe respectvol worden wij, inwoners van Putten behandeld?

Om een paar voorbeelden te noemen:

1. De bewoners van de Husselsesteeg en omgeving moesten in de krant lezen, dat het mooie, landschappelijk waardevolle gebeid, waar ze wonen, een woonwijk moest worden in de ogen het gemeentebestuur? Is dat met respect met elkaar omgaan?
2. Met instemming van het gemeentebestuur is er een bewonersgroep gevormd om mee te denken over oplossingsrichtingen voor de problematiek van de aansluiting van de Hoofdlaan met de Oude Rijksweg. De bewonersgroep geeft de voorkeur aan 2 mogelijk oplossingen. Echter, het gemeentebestuur gaat mee in de slechtst denkbare oplossing van de provincie en schoffeert hiermee de bewonersgroep.
3. Enige tijd terug werd als een emmer ijswater het plan om camperplekken te maken op het parkeerterrein aan de Leijsbornstraat over de bewoners uitgestort. Het belang van de bewoners werd niet geteld tegenover het ‘hoe leuk is dit voor de camperaars van buiten Putten’. Het respect is voor mij ver te zoeken.
4. Was het optreden van de handhavers van het besluit “geen permanente bewoning op de vakantieparken”( na jaren en jaren van gedogen) respectvol naar de bewoners en parkeigenaren? Ik herinner me e verhalen in de Puttenaer nog goed, dat men zich als ‘zware criminelen’ behandeld voelde.

Zo kan ik pagina’s-lang doorgaan. Ik zal dat niet doen. Maar dat de mensen, die door dit soort optreden van het gemeentebestuur getroffen worden, uit pure machteloosheid of zelfs uit gitzwarte wanhoop scheldwoorden gebruiken, begrijp ik heel goed ( maar hoop daar niet in mee te gaan).

Dus, geachte burgemeester: Behandel uw burgers met respect en u zult met respect behandeld worden.

 

Naam en adres bij de redactie bekend.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie