De samenloop: deze groep start op 5 mei om 0.00 uur met een estafetteloop vanuit Wageningen waar ze het bevrijdingsvuur ophalen en naar Putten brengen.
De samenloop: deze groep start op 5 mei om 0.00 uur met een estafetteloop vanuit Wageningen waar ze het bevrijdingsvuur ophalen en naar Putten brengen. VVV Putten+

Putten viert 75 jaar vrijheid met meerdere activiteiten

7 maart 2020 om 12:57 Historie

PUTTEN Meer dan twintig organisaties in Putten zetten zich in voor 'Putten Herdenkt', het project waarbij Putten stil staat bij het herdenken van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en het vieren van 75 jaar vrijheid. In de komende maanden worden er heel veel uiteenlopende activiteiten georganiseerd die bij het thema aansluiten.

In maart begint het met de mogelijkheid om trajecten van het Westerborkpad te lopen onder begeleiding van een gids. Dit project is een samenwerking tussen de historische verenigingen van Putten, Ermelo, Harderwijk en Nijkerk.

Op 27 en 28 maart wordt de muziektheatervoorstelling 'En nu…?' gespeeld door Theaterhuis Wild Zwijn. De voorstelling gaat over herdenken en verbindt problemen van de hedendaagse jeugd met de razzia van toen; de oorlog van toen met de oorlog in Syrië nu. Kaarten voor de voorstellingen zijn te verkrijgen bij VVV Putten.

In april en mei volgen er nog diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld theatervoorstellingen van Theater Stroud, bevrijdingsconcerten, lezingen, een bevrijdingsfestival met diverse activiteiten voor jong en oud en de 3de Freedom Memorial Tour.

De gemeente Putten en provincie Gelderland hebben subsidie beschikbaar gesteld voor organiserende partijen, zodat er extra aandacht kan worden geschonken aan het jubileumjaar. De subsidiepot van de gemeente Putten is volledig benut en dat heeft geleid tot het gevarieerde programma waar jong en oud van kan gaan genieten in de komende periode.

Meer informatie en een volledig overzicht van de activiteiten bij VVV Putten of op de website www.puttenherdenkt.nl.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie