De prijswinnaars
De prijswinnaars DV Boslust

Single malt toernooi: dartlente bij dv Boslust breekt vroeg door

8 maart 2020 om 13:21 Overig Deel je nieuws

Voor het tweede jaar op rij wisten de darters van DV Boslust op vrijdag 28 februari een goed bezet Lente-toernooi te organiseren. Mede dankzij de geweldige sponsoring van Mitra Hessel de Beijl uit Putten, die de prijzen beschikbaar stelde voor dit populaire toernooi.

Wie denkt dat de dartssport iets is voor oudere mannen met een wat mindere conditie, komt tijdens deze avond bedrogen uit. Maar liefst 4 spelers van onder de 18 jaar zijn dit jaar aanwezig op dit toernooi. Dat dit niet om een uitzondering gaat, blijkt wel uit het feit dat deze 4 jongelingen ook allemaal inmiddels lid van DV Boslust zijn.

Traditiegetrouw werd er gestart in een poulefase, zodat iedere speler sowieso 3 wedstrijden tegen poulegenoten kan spelen. De nummers 1 en 2 van poule spelen het verdere verloop van het toernooi het zogenaamde winnaarsgedeelte en de nummers 3 en 4 van de poule vervolgen hun knock-out competitie in de verliezersronde.

Dat de jeugd niet voor spek en bonen meedoet tijdens dit toernooi, blijkt wel uit het feit dat 3 van de 4 jongelingen hun toernooi konden voortzetten in de winnaarsronde.

 o stond er elke ronde wel wedstrijd in het schema waar de jeugd het tegen de gevestigde orde mocht opnemen.

De verliezersronde kende een ook een verrassend verloop: de halve finales gingen hier tussen Wouter Luitjes en Jeffrey Willemsen, de overduidelijke winnaar werd hier Wouter Luitjes, en dat tegen een Jeffrey die eerder op de avond nog een 103 finish had gegooid. Dit was trouwens niet de hoogste finish van de avond, die was inmiddels door een andere halve-finalist gegooid, Gert Heuvel had al een 149 finish laten noteren.  Edo Geurts nam het op tegen Gert, en wist deze pot op een mooie wijze te winnen. De finale werd tussen een partij tussen Edo en Wouter. In een spannende en enerverende partij darts waar Edo al zijn passie en geestdrift in de wedstijd legde, moest hij het toch afleggen tegen een solide en goed spelende Wouter Luitjes.

De halve finales in de winnaarsronde waren letterlijk een clash tussen de gevestigde orde binnen het Puttense darts en het aanstormende talent dat staat te trappelen om deze positie over te nemen. Albert Zwart nam het op tegen zijn vele malen jongere tegenstander Damon Meewis. Zwart gebruikte al zijn kennis en ervaring om het Damon zo moeilijk mogelijk te maken, maar moest met duidelijk cijfers zijn meerdere erkennen in Damon. De andere halve finale werd gespeeld tussen de altijd goed spelende en ervaren Rudy Pieper en Boslusttalent Peter Bakker, de 15-jarige tiener die tot zover al een puik toernooi achter de rug had. Deze partij had het allemaal in zich, wisselende kansen, een gelijk opgaande strijd, en uiteindelijk een 3-2 overwinning voor Peter Bakker.

En daar hadden we dan de finale met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar. Damon Meewis tegen Peter Bakker. Dat finales altijd weer wedstrijden op zichzelf zijn, bleek ook nu weer. Waar Peter in zijn halve finale een mooie spannende pot op de mat kon leggen, moest hij in deze finale duidelijk zijn meerdere erkennen in zeer goed en degelijk spelende Damon Meewis. Daarmee was de Lentekampioen voor dit jaar bekend. Damon was samen met Andre Vlijm ook al de speler die dit toernooi de meeste 180 scores had gegooid. Voor hem was dit duidelijk een meer dan geslaagd toernooi.

Tijdens de prijsuitreiking namen alle winnaars de door Mitra Hessel de Beijl ter beschikking gestelde prijzen in ontvangst. DV Boslust bedankt Hessel de Beijl voor zijn bijzondere vrijgevige sponsoring en hoopt volgend jaar hier weer een passend vervolg aan te kunnen geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie