Gids Arnold Boute begeleidt een van de themawandelingen vanaf de Schaapskooi
Gids Arnold Boute begeleidt een van de themawandelingen vanaf de Schaapskooi Stichting Schapedrift

Themawandelingen in maart vanaf schaapskooi Ermelo

9 maart 2020 om 05:29 Activiteiten Deel je nieuws

Gidsen van Stichting Schapedrift organiseren in maart drie bijzondere wandelexcursies vanaf de schaapskooi Ermelo. Zondag 15 maart maakt Arnold Boute met liefhebbers een voorjaarswandeling over de Ermelosche Heide. De eerste tekenen van de lente zijn al te zien. Er zitten knoppen aan de bomen, het frisse groen van de bosbessen komt te voorschijn, de vogels fluiten. En natuurlijk wordt er gekeken naar de dartelende lammetjes van de Ermelose schaapskudde. Van 13.30–15.00 uur.

Ben jij een goede speurder en weet je hoe de pootafdrukken van de dieren in het bos eruit zien? Ga dan 21 maart van 13.30-15.00 uur mee met natuurgids Gerard van Ruiten op zoek naar diersporen in de buurt van de schaapskooi. In het bezoekerscentrum is een sporenwiel om je kennis alvast uit te proberen. Er komen o.a. reeën, vossen, dassen en wilde zwijnen voor, maar wie weet, vind je wel een pootafdruk van een wolf!

Zondag 22 maart maakt Gert Scherpenzeel een historisch ommetje op de Ermelosche Heide. Wil je meer weten over de cultuurhistorie van het gebied? Dan is deze excursie aan te bevelen. Op de heide komen grafheuvels voor en er heeft een Romeins kampement gestaan. Ook valt er veel te vertellen over de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Gert Scherpenzeel neemt je mee op een tijdreis door de geschiedenis van het gebied. Van 13.30-15.30 uur. Voor alle excursies geldt: deelname kost €  4,00, t/m 12 jaar € 2,00, vrienden van Schapedrift gratis. Aanmelden is gewenst en mogelijk via de website, reserveren@schapedrift.nl of telefonisch 0577-407254

 

Bereikbaar

De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide aan Postweg 50, Ermelo. Alleen bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Er is voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie