Aardgasvrij Putten was het eerste thema van de dorpsgesprekken ‘Putten Praat Mee’.
Aardgasvrij Putten was het eerste thema van de dorpsgesprekken ‘Putten Praat Mee’. Henk Hutten

Tweede dorpsgesprek: 'Groeien wij groot of groeien wij groen?'

9 maart 2020 om 10:55 Politiek

PUTTEN 'Groeien wij groot of groeien wij groen?' is het thema van het tweede dorpsgesprek onder de noemer 'Putten Praat Mee'. Het eerste dorpsgesprek (oktober 2019) stond in het teken van een toekomst zonder aardgas en trok bijna honderd belangstellenden.

In Putten is de vraag naar woningen groot. Doelstelling van de gemeente is om ieder jaar tenminste 120 woningen bij te bouwen. De vraag is echter waar die woningen op termijn moeten komen. Putten kent mooie groene dorpsranden. Putten is een groen dorp en dat wil iedereen graag zo houden. Tegelijkertijd is het ingewikkeld om iedere vierkante meter binnen de bebouwde kom te bebouwen. Ondertussen groeit de lijst met woningzoekenden. Inmiddels heeft de gemeenteraad een krediet uitgetrokken om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor grootschalige woningbouw in Putten. Inwoners die mee willen praten over deze onderwerpen, zijn van harte welkom bij de tweede editie van het dorpsgesprek. 

Doel van Putten Praat Mee is om de inwoners de gelegenheid te bieden om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van het dorp. De dorpsgesprekken worden georganiseerd door nieuwsblad De Puttenaer. Dit met medewerking van de gemeente Putten. De gespreksleiding is in handen van verslaggevers Marieke Michielsen en Paul Nolens van De Puttenaer.

Het dorpsgesprek vindt plaats op dinsdag 17 maart in De Huifkar, aan de Kerkstraat 67. De avond begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie