Afbeelding
Verhaal van Putten

Verhaal van Putten blijft actief uitgedragen worden

12 maart 2020 om 18:03 Historie

PUTTEN Met het afsluiten van een onderhoudscontract met Erfgoed Gelderland heeft het Puttense college van burgemeester en wethouders geborgd dat het Verhaal van Putten ook de komende jaren actief uitgedragen blijft worden.

Wijnand Kooijmans

Aan het verhaal is 2,5 jaar gewerkt door diverse partijen en inwoners van de gemeente Putten. Dat heeft geleid tot een website met persoonlijke en historische verhalen. Daarnaast is er een wandelroute ontwikkeld die voor inwoners en toeristen beschikbaar is bij de VVV. Voor leerlingen in het basisonderwijs is er een educatief product ontwikkeld en is het Verhaal van Putten actief op de sociale media.

ARTIKELEN Op de website verhaalvanputten.nl staan onder het kopje 'actueel' agenda-items die van belang zijn voor het Verhaal van Putten of de geschiedenis van Putten in z'n algemeenheid. Het gaat onder meer om aankondigingen van lezingen of tentoonstellingen, maar ook noemenswaardige artikelen of vermeldingen worden gepubliceerd.

Onder de titel 'verhalen' staan persoonlijke en historische verhalen die niet in de canon zijn opgenomen. Onder elk verhaal wordt doorverwezen naar een ander verhaal zodat bezoekers worden aangemoedigd door te lezen. Het best gelezen verhaal is inmiddels ruim tienduizend keer bekeken.

Op de tijdlijn is de canon van Putten te zien. In veertig vensters wordt de lezer door de hoofdlijnen van de geschiedenis van Putten geloodst.

BEKEKEN Uit de cijfers blijft dat maandelijks rond de 4.200 pagina's worden bekeken. De helft van de bezoekers komt via een desktop, de andere helft via een mobiel apparaat. Persoonlijke verhalen trekken de meeste bezoekers. De gemiddelde tijd die wordt gekeken is ruim drie minuten. Voor een vluchtig medium is dit lang hetgeen erop duidt dat de verhalen daadwerkelijk worden gelezen.

De Facebookpagina van Verhaal van Putten heeft 225 volgers. Bij het plaatsen van een bericht worden 170 mensen bereikt. Per bericht zijn er gemiddeld 55 betrokkenheidsacties. Op Twitter heeft het Verhaal van Putten 122 volgers. Maandelijks zijn er rond de drieduizend tweetweergaven.

Het Verhaal van Putten is nog niet af, er moeten nog twintig verhalen worden gepubliceerd. Ook worden er nog een aantal filmpjes gemaakt die het oorlogsverhaal van Putten vertellen door de ogen van hen die dat hebben meegemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie