Afbeelding
Elly van Geest

Ruim 75 'bevrijdingsbomen' versierd met Nederlandse vlag

13 maart 2020 om 14:00 Historie

PUTTEN In Putten wordt 75 jaar vrijheid herdacht en gevierd door minimaal 75 bomen in de Nederlandse driekleur uit te dossen. Vanaf 18 april worden de bomen voorzien van een rood-wit-blauw gebreide of gehaakt band. De bomen blijven tot 10 mei feestelijk aangekleed.

Initiatiefnemers Janette van de Pol en Elly van Geest roepen creatieve inwoners op vanaf nu aan het handwerken te slaan. Bij Creatief Putten aan de Molenstraat 18 liggen gratis rode, witte en blauwe bollen wol. ,,Een aantal enthousiaste mensen is al druk aan het breien geslagen", vertelt een van de initiatiefnemers Janette vd Pol. ,,Als we al die bomen van een band kunnen voorzien, ziet het dorp er extra feestelijk uit tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag."

ZELF EEN BOOM UITZOEKEN De bollen wol worden beschikbaar gesteld door 'Putten herdenkt' van de gemeente Putten. ,,In de winkel ligt ook een schrift, waarin alle bomen en hun omtrek staan", vertelt Elly van Geest. ,,Je kunt dus zelf een boom in het centrum uitzoeken. Bijvoorbeeld een boom die bij jou in de buurt staat. Daarvoor moet je dan natuurlijk wel zelf een vlaggenband breien."

HAMEN HANDWERKEN Gezellig samen met andere mensen handwerken? Dat kan op dinsdagochtend bij Creatief Putten en op vrijdagmiddag bij 'Stitch 'n Bitch' bij Station Putten. De handwerkjes worden na afloop niet weggegooid. Daar worden dekens van gemaakt voor een kindertehuis in Hongarije.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie