Afbeelding
Henk Hutten

Bosbad Putten sluit subtropisch bad vanwege coronavirus

13 maart 2020 om 07:20 Recreatie Coronavirus

PUTTEN Bosbad Putten gaat dicht voor recreatief zwemmen en het senioren zwemmen. Dat heeft het bestuur donderdagavond besloten in verband met het coronavirus. Schoolzwemmen en de zwemlessen gaan vooralsnog gewoon door. 

,,We volgen hierin de landelijke richtlijnen en het advies van de RIVM en de overheid", aldus voorzitter Gerrit Jan van der Schoor. ,,Vanaf zaterdag is het subtropisch bad dicht voor recreatief zwemmen." Ook het senioren zwemmen op donderdag is afgelast. ,,Dit betreft een groep van meer dan honderd personen met een verhoogd risico, daarom hebben wij besloten dit voorlopig niet te faciliteren."

Het Puttense zwembad is in gesprek met brancheverenigingen en scholen, om te bepalen of verdere maatregelen nodig zijn. ,,Vooralsnog zien wij geen reden om het schoolzwemmen en leszwemmen stop te zetten, maar we houden de landelijke ontwikkelingen nauwlettend in de gaten", aldus Van der Schoor. Vrijdag wordt met name aandacht besteed aan het informeren van bezoekers. 

TRITON Zwem & Poloclub Triton heeft volgens Van der Schoor ook laten weten voorlopig geen gebruik te maken van het Puttense bad. De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) adviseert alle verenigingen om geen verenigingsactiviteiten te organiseren tot en met 31 maart.
Naast de wedstrijden geldt dit advies ook voor het leszwemmen, trainingen en andere activiteiten die in verenigingsverband plaatsvinden.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie