Afbeelding
Archief BDU Media

Vrees voor bezetting leerkrachten Puttense basisscholen

13 maart 2020 om 11:33 Zorg Coronavirus

PUTTEN Sander van Zomeren, directeur Gabriëlschool, heeft donderdagavond nieuwe richtlijnen doorgesproken met SKO-bestuur en de uitkomst daarvan gedeeld met de leraren. Op basis daarvan hebben zich vier leraren ziek gemeld met neusverkoudheid.

De Gabriëlschool heeft vandaag nog geen klassen naar huis hoeven sturen, aangezien twee collega's dat op konden vangen. De directeur vreest  echter wel voor de bezetting van volgende week. Per klas zijn ongeveer 4 à 5 leerlingen vandaag thuisgebleven in verband met verkoudheidsverschijnselen. Alle schooluitjes zijn geannuleerd tot minimaal 31 maart.

Bernard van Vliet, directeur van de Schuilplaats meldt dat het schooluitje is een activiteit onder de honderd personen is, 'dus als we welkom zijn bij de Vanenburg gaat dat door.'  Hij gaat er vanuit dat door de aangescherpte maatregelen meer leerkrachten zich ziek zullen melden dan normaal. ,,Vervanging zal daarmee ook lastiger te regelen zijn dus het naar huis sturen van klassen zal onoverkomelijk zijn in de komende tijd."

,,We realiseren ons dat er de komende tijd vaker kinderen thuis zullen blijven", schrijven bestuur en schooldirecties van de CNS-scholen aan ouders. ,,We vragen u wel om altijd een ziekmelding bij de school te blijven doen. We kunnen niet automatisch aannemen dat ieder afwezig kind thuis is vanwege de corona maatregelen. Een gevolg van de nieuwe maatregel kan ook zijn dat er op een gegeven moment een tekort aan leerkrachten is. Wanneer we om die reden klassen moeten samenvoegen of sluiten, zullen we betreffende ouders / verzorgers daarover zo vroeg mogelijk informeren."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie