Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Puttenaren aan het hamsteren: lege schappen in supermarkt

13 maart 2020 om 16:45 Winkels Coronavirus

PUTTEN Ondanks het advies van de overheid om niet massaal inkopen te gaan doen, slaan Puttenaren toch aan het hamsteren. Gevolgen: grote drukte in de supermarkten en lege schappen.

De parkeerplaats op de Gervenhof stond vrijdagmiddag goed vol. Een vrouw die net met een kar vol boodschappen de supermarkt uitkwam en een bekende van haar tegenkwam klaagde: ,,Veel succes, ik moet morgen nog een keer terug want heb veel boodschappen nog niet."

GROTE RUN Binnen in de supermarkt waren inderdaad een aantal lege schappen te zien. Dennis Dee, eigenaar van de Plus: ,,De Puttenaren waren de afgelopen tijd redelijk nuchter rondom het coronavirus maar sinds Mark Rutte de ingrijpende maatregelen donderdagmiddag bekend maakte is het bij ons fors drukker en de klanten besteden ook meer. Er is met name een run op wc-papier, groenten in pot of blik, houdbare melk, babyvoeding, beschuit en paracetamol."

Ook is er een grotere vraag naar thuisbezorgingen. Dennis Dee: ,,We hebben twee busjes op de weg zitten en het aantal bezorguren verder uitgebreid. We zitten nu op het maximum."

GEEN ZORGEN Hij geeft verder aan dat mensen zich totaal geen zorgen hoeven te maken over de lege schappen: ,,We hebben extra besteld, vanavond komen weer nieuwe leveringen binnen en morgen ligt de winkel weer helemaal vol. Wat dat betreft is hier in Nederland ruim voldoende voorraad in de distributiecentra en hebben het logistiek goed voor elkaar." 

Ook bij een aantal andere supermarkten in het dorp was het drukker dan normaal maar leek het hamstergedrag minder zichtbaar.

RUSTIG In het winkelcentrum zelf waren de gevolgen van de maatregelen ook merkbaar. Bij veel kledingwinkels was er geen klant te bekennen en ook in de restaurants was het erg rustig. Bij de drogisterijen liepen wel de nodige klanten rond en waren wat lege schappen te zien bij de paracetamol en de handverzorgingsproducten.

Kijk voor meer coronanieuws uit Putten in ons dossier.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie