Gereformeerde Kerk
Gereformeerde Kerk Henk van der Zwaag

Aangepaste vieringen in de Gereformeerde Kerk Putten

13 maart 2020 om 18:42 Religie Deel je nieuws

Het coronavirus, COVID-19, heeft ons in de greep en raakt ook de kerken die wekelijks kerkdiensten organiseren met meer dan 100 bezoekers. Ook voor de kerken geldt dat zij zich houden aan de richtlijnen van de regering en het RIVD.  De landelijke PKN heeft de kerken geadviseerd tot 31 maart geen diensten te organiseren.

Voor de Gereformeerde Kerk is dat aanleiding om in plaats van de wekelijkse kerkdienst aan de Achterstraat een aangepaste meditatieve viering te verzorgen die wordt uitgezonden via de website en de kerktelefoon. Die viering wordt georganiseerd door een beperkt aantal betrokkenen. De kerk is dan voor bezoekers gesloten. Dat zal ook worden aangegeven op de informatieborden.

Tijdens de eerste viering, op zondag 15 maart 10:00 uur, gaat ds. Boekema voor en zal er medewerking worden verleend door een kleine zanggroep. Er zal ook aandacht worden besteed aan de activiteiten in het kader van het veertigdagenproject voor de jeugd.

Toegang via het internet gaat via de website van onze kerk: https://www.gkputten.nl. Knop: Kijk of luister een dienst.

Als u wilt reageren op de viering kunt u contact opnemen met onze predikanten of een lid van het pastoraal team. Na afloop van de dienst wordt er een rekeningnummer getoond waarop u uw collectegift kunt overmaken.

Afhankelijk van de ervaring met deze eerste viering zal er ook op 22 en 29 maart op soortgelijke wijze invulling aan worden gegeven.

Het kerkbestuur heeft voor deze alternatieve vieringen gekozen omdat het belangrijk is om met elkaar te voorkoming dat het virus verder wordt verspreid. De komende weken zullen een aantal activiteiten van de kerk vervallen of worden uitgesteld. Meer informatie daarover is te vinden op de website van de kerk: www.gkputten.nl.

Voor vragen en opmerkingen kunt u ons bellen of mailen:

Mailadres: gkvoorzitter@kerknet.nl

Adri Benschop (06-101 844 63) en Jac. Meter (06-535 921 93)

Voorzitters Gereformeerde Kerk Putten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie