Afbeelding
Henk Hutten

Burgemeester bevestigt corona-geval in Putten

14 maart 2020 om 21:26 Zorg Coronavirus

PUTTEN Burgemeester Henk Lambooij bevestigt dat in Putten sprake is van een persoon die is besmet met het coronavirus. Dat doet hij in een open brief aan de inwoners van zijn gemeente. Hij schrijft verder onder meer bij dat hij onder de indruk is van hoe de mensen in Putten omgaan met de huidige situatie. Hieronder de volledige brief van de burgemeester.

Beste inwoners van de gemeente Putten,

Ook in Putten is inmiddels de eerste besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt met wie de patiënt contact heeft gehad. Deze personen moeten thuis blijven bij klachten en zij worden gewezen op het belang van een goede hygiëne. Ik wens de patiënt en alle betrokkenen vanaf deze plek sterkte toe.

Ingrijpende maatregelen

Zoals bekend heeft de landelijke overheid ingrijpende maatregelen benoemd om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Maatregelen die een grote invloed hebben op het sociale leven in onze gemeente: sportverenigingen liggen stil, kerken sluiten hun deuren, bijeenkomsten en evenementen worden geannuleerd.

Dit alles is van grote invloed op onze economie, zo besef ik mij terdege. Toch zijn deze maatregelen nodig om te zorgen dat de verdere verspreiding van het virus wordt beperkt en onze ziekenhuizen en zorginstellingen kunnen blijven functioneren.

Noodverordening

De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft een noodmaatregel afgekondigd om verspreiding van het virus tegen te gaan. Via een noodverordening zijn alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de veiligheidsregio, dus ook in de gemeente Putten, in de periode van 13 maart 20.00 uur tot en met 31 maart 2020 verboden. Handelen in strijd met de noodverordening levert een overtreding op en is strafbaar.

Veerkracht in Putten

Ik ben onder de indruk van de volwassen wijze waarop organisaties, ondernemers en verenigingen in onze gemeente uitvoering geven aan de landelijke maatregelen. Ook de kerken hebben direct actie ondernomen. Ik hecht er aan mijn waardering voor deze veerkracht uit te spreken.

De gemeentelijke dienstverlening gaat door, maar wel in gewijzigde vorm. Het heeft onze voorkeur dat u uw vragen vooral telefonisch of per mail stelt. Als dat niet mogelijk is, blijft u van harte welkom om langs te komen. Houdt voor nadere informatie onze website www.putten.nl in de gaten.

Als burgemeester van de gemeente Putten benadruk ik het belang van de uitvoering en naleving van de maatregelen.

H.A. Lambooij, burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie