Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Kooplieden treffen maatregelen op Puttense weekmarkt

18 maart 2020 om 11:01 Winkels Coronavirus

PUTTEN De weekmarkt ging in Putten woensdagochtend 'gewoon' door. De gemeente en de marktkooplieden hadden de nodige maatregelen genomen in verband met het coronavirus. Bij de toegangswegen waren bordjes geplaatst dat mensen 1,5 meter afstand van elkaar moesten bewaren. Een viskraam had voor zijn kraam linten gespannen om dit zelf te bewerkstelligen.  

Daarnaast waren ook veel andere maatregelen genomen zoals regelmatig desinfecteren van pinapparaten, verkopers van etenswaren met schone handschoenen aan, vis en loempia's die niet ter plekke opgegeten mocht worden. 

De markt was een stuk rustiger dan normaal maar toch wisten de nodige Puttenaren de markt nog te vinden om hun boodschappen te doen. Ondanks dat het iets minder gezellig was is de humor bij de marktkooplieden nog niet verdwenen. Een verkoper van plantjes riep luid over de markt: ,,Bij aankoop van minimaal 4 euro een Wc-rol gratis".

Volgens de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) - de ondernemersorganisatie voor de ambulante ondernemers in Nederland - is de kans op besmetting is in de buitenlucht kleiner dan in gesloten verkoopinrichtingen. ,,Zelfs de oudere mensen zijn beter af op een markt dan in een supermarkt", schrijft de branchevereniging op haar website. ,,Mensen zijn verder uit elkaar dan in een winkel, de paden zijn veel breder dan in een supermarkt. Er is minder kans op besmetting in buitenlucht en meestal is de afstand tussen marktondernemer en consument groter dan klant en caissière in supermarkt."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie