Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Bewoners zorgcentra Putten mogen geen bezoek ontvangen

18 maart 2020 om 17:58 Zorg Coronavirus

De woonzorglocaties van Zorggroep Noordwest-Veluwe, zoals Elim en De Schauw in Putten, zijn met ingang van 18 maart vanaf 17.00 uur volledig afgesloten, meldt ZNWV. Familiebezoek, mantelzorg en normale bezoekjes aan cliënten zijn tot nader order niet mogelijk, tenzij er sprake is van een uitzonderingssituatie. Deze nieuwe maatregelen zijn nodig in de strijd tegen het coronavirus.

,,Eerder deze week besloot de Zorggroep al tot zeer beperkte openstelling van de woonzorgcentra. Nu vereist de situatie rond het coronavirus een volgende stap. De deuren van onze woonzorglocaties gaan dicht tot en met in ieder geval 6 april. Hiermee brengen we de intensiteit van de contacten op onze locaties flink terug. Zo kunnen wij ons volledig richten op de zorg aan cliënten, die uiteraard doorgaat. Slechts in hoge uitzonderingssituaties kan op medische gronden op individueel niveau beoordeeld worden of toegang van familie mogelijk kan worden gemaakt. Denk hierbij aan cliënten in een terminale fase. Of aan een cliënt met vergevorderde dementie in combinatie met gedragsproblemen, van wie bekend is dat deze gebaat is bij bezoek van zijn of haar mantelzorger."

,,Ook thuiszorgcliënten willen wij zo goed mogelijk beschermen tegen het risico op besmetting. Natuurlijk willen wij hen die zorg bieden die verantwoord en noodzakelijk is. Per cliënt zal worden beoordeeld wat dat precies inhoudt. Tot en met dit weekend blijft alles nog zoals nu is afgesproken met de cliënt."

,,Mensen die thuis huishoudelijke verzorging van de Zorggroep krijgen, zullen vanaf volgende week tot en met in ieder geval 6 april zelf een alternatief moeten zoeken omdat die service voorlopig niet geleverd wordt door de Zorggroep. Wij realiseren ons dat deze maatregel grote gevolgen heeft. We nemen dit besluit dan ook niet lichtvaardig, maar in het belang van onze cliënten en medewerkers."

,,Ook de inzet van onze vrijwilligers valt onder deze maatregel. Zij ontvangen persoonlijk bericht wat dit voor hen betekent. We nemen in deze maatregelen ook onze zakelijke externe contacten mee. Zorggroep Noordwest-Veluwe verwacht met deze maatregelen een grote bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van de verspreiding van het coronavirus. Wij danken iedereen bij voorbaat voor het begrip en de medewerking."

Meer informatie op www.znwv.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie