En dan het nieuws

19 maart 2020 om 11:28 Opinie Deel je nieuws

Dan zit je dus thuis te werken, want je direct leidinggevende heeft afgelopen weekend gevraagd wat je nodig zou hebben om thuis te werken. Aangezien ik op de zaak in feite ook alleen maar een pc en een telefoon nodig heb, heb ik nu ook niet meer nodig en dat was dus snel geregeld. Ja, en dan gaat het werk vanuit huis gewoon verder. 

 

Ondertussen probeer ik ook af en toe een column te schrijven voor de lokale krant, maar als je dan eerst even rondkijkt, om in te lezen, is het toch allemaal Corona wat de klok slaat en soms word ik daar wel een beetje droevig van.
Natuurlijk het is het belangrijkste nieuws, maar als je door wilt gaan, moet je ook over andere zaken schrijven, ben ik van mening. 

 

Zo keek ik hier in de krant naar ‘Afgelastingen door Coronavirus in de gemeente Putten’ en ja … dat is broodnodig maar ook in en in triest. Al die zaken die plotseling komen te vervallen, zoals voorstellingen, kerkdiensten, sportevenementen, trainingen en wedstrijden, informatieavonden, etc.. Het gehele gemeenschapsleven komt stil te liggen. Maar het gaat nog verder: opleidingen die plotseling stop komen te liggen, Zorggroep die locaties sluiten, etc.
En dan heb ik het nog niet over de economie gehad; die zal de komende tijd ook harde klappen krijgen. Het is maar van geluk te spreken dat de overheden bij zullen springen. 

 

Maar het belangrijkste is dat we er met zijn allen er doorheen komen. Op de manier van de premier - met groepsimmuniteit - of over een tijdje met een mogelijk totale lockdown. Ik heb al op enige plaatsen mijn opinie gegeven over de aanpak van de Coronavirus uitbraak en ik ben er nog steeds niet uit, wat de beste oplossing is.
Maar als ik dan hier in de krant het artikel van Sanne Streefkerk lees, die tegenover haar ouders woont, maar die ze al weken lang niet heeft geknuffeld en ook al een week niet op bezoek is geweest, dan breekt mijn hart toch wel een beetje.
Ik hoorde deze week een gelijk verhaal van een andere persoon, die met de ouders had afgesproken om voorlopig maar niet op bezoek te komen. Stel je voor, dat je niet bij je ouders op bezoek kan of mag komen. Dat doet pijn. 

 

Maar laten we afspreken, om dan in ieder geval wel zoveel mogelijk telefonisch contact met elkaar te hebben, want de maatschappij moet blijven bestaan en doorgaan. Er is altijd wel iemand die wil luisteren; mocht er niet zo iemand snel te vinden zijn, mail me en ik wil graag luisteren. Zorg goed voor elkaar en wees voorzichtig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie