Door de gemeente Putten aangekochte grond in het gebied Husselsesteeg/Putterbrink gaat verpacht worden.
Door de gemeente Putten aangekochte grond in het gebied Husselsesteeg/Putterbrink gaat verpacht worden. Wijnand Kooijmans

Gekochte grond Husselsesteeg wordt verpacht

19 maart 2020 om 16:00 Politiek

PUTTEN Door de gemeente Putten aangekochte grond in het gebied Husselsesteeg/Putterbrink gaat verpacht worden. Dat vindt het college van burgemeester en wethouders, gezien de agrarische bestemming, het meest voor de hand liggend.

Wijnand Kooijmans

Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van Robin Hoogendijk (Gemeentebelangen). Het college vindt dat het met de aankoop geen groot financieel risico heeft genomen. De aankoop is gedaan vanuit strategische overwegingen, gericht op een mogelijke ontwikkeling van het gebied als woningbouwlocatie. De gemeenteraad heeft besloten hierna voorlopig geen onderzoek te doen en voorrang te geven aan Putten Zuid. Gemeentebelangen heeft aangegeven op geen enkele wijze, ook in de toekomst, mee te willen gaan met woningbouw in dit gebied. De meerderheid van de raad wil deze optie voor de toekomst wel open houden.

AANKOOP Met de aankoop van de grond was een bedrag gemoeid van 5.200 euro. Daarnaast zijn er ambtelijke uren besteed aan de verwerving. Aan het onderhoud van de gronden zijn, bij verpachting, geen kosten verbonden. De geschatte agrarische marktwaarde bedraagt rond de tien euro per vierkante meter. Plannen om meer grond aan te kopen in dit gebied heeft het college niet. Vanuit het voeren van een actieve grondpolitiek wordt dit echter ook niet uitgesloten.

Door het college zijn meerdere vragen van Gemeentebelangen beantwoord. Hieruit blijkt dat de parkeergelegenheid bij het NS-station met een extra parkeerplaats aan de Nijverheidsweg wordt uitgebreid. Het college verwacht dat hierna geen sprake meer is van een structureel tekort aan parkeerplaatsen.

BOA'S Het tekort aan parkeerplaatsen lijkt, zo geeft het college aan, mede te maken te hebben met gedragsproblemen. Reizigers willen op drukke dagen toch zo dicht mogelijk bij het station parkeren en doen dit dan bijvoorbeeld in de berm van de Cleenhorsterweg. Door de gemeentelijke boa's wordt hier wel tegen opgetreden. De afstand naar het station wordt vaak als reden opgegeven hier te parkeren maar de afstand naar de achterste parkeerplaatsen bij het perron is met 140 meter niet veel langer.

Inmiddels is er overleg geweest met de NS en is een plan gemaakt de westelijke parkeerplaats uit te breiden met dertig tot veertig parkeerplaatsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie