Afbeelding
Pixabay

Inzamelingsactie van mondkapjes gestart: #doneerjemondkapje

19 maart 2020 om 17:46 Zorg Coronavirus

PUTTEN Huisartsen in de regio Noordwest Veluwe starten een inzamelingsactie voor mondkapjes en andere beschermingsmiddelen. Onder de noemer #FFPHamster - #doneerjemondkapje hopen ze zoveel mogelijk goederen te verzamelen.

,,Huisartsen hebben dringend mondkapjes nodig om coronapatiënten de zorg te blijven geven die ze nodig hebben. Er is een nijpend tekort en om die reden zijn we een actie gestart", aldus de initiatiefnemers van Medicamus, een huisartsencoöperatie waarbij 64 huisartsen van 51 praktijken aangesloten zijn. Onder meer gezondheidscentrum Putten en Da Costa zijn aangesloten bij Medicamus.

,,We mobiliseren zoveel mogelijk mensen en bedrijven om te doneren. Zodat de huisartsen (eventuele) coronapatiënten de zorg kunnen blijven geven die ze nodig hebben. Vanuit vele hoeken krijgen we nu aanbod van zowel inwoners, de gemeente als bedrijven. Echt hartverwarmend om te ervaren! Maar, we willen zoveel als mogelijk verzamelen."

Het gaat om mondkapjes FFP1, FFP2 en FFP3 en die moeten steriel verpakt zijn. ,,Heb je mondkapjes over? Bel dan 0341-217217. Onze medewerkers geven je instructies hoe je de mondkapjes veilig inlevert."

Er is al een groot tekort aan mondkapjes en om het probleem nog groter te maken werd afgelopen nacht ingebroken bij Gezondheidscentrum Putten. Daarbij werden onder meer 150 mondkapjes gestolen. Lees hier meer.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie