Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Servicecentrum alleen nog op afspraak te bezoeken

20 maart 2020 om 06:07 Politiek Coronavirus

PUTTEN Het servicecentrum van de gemeente Putten is vanaf maandag 23 maart alleen nog op afspraak te bezoeken. Dit besluit is volgens burgemeester Henk Lambooij genomen om de dienstverlening en de bezetting optimaal op elkaar af te stemmen. Schermen moeten de baliemedewerkers beschermen.

Wijnand Kooijmans

Via een raadsbrief heeft Lambooij de Puttense gemeenteraad geïnformeerd over de actuele situatie en de gezette stappen. In brief spreekt Lambooij respect en waardering uit voor al die mensen die zich met hart en ziel inzetten om iedereen door de huidige moeilijke tijd te loodsen. Voor gemeentebestuur en ambtelijke organisatie zijn het, zo geeft hij aan, verwarrende, onzekere en ingrijpende tijden die veel van betrokkenen vragen.

MARKT Lambooij geeft in de brief aan dat is besloten in overleg met de veiligheidsregio is besloten dat de markt woensdag doorgang heeft gevonden. Of deze ook komende woensdag wordt gehouden maakt nog onderdeel uit van beraad. De 160 ambtenaren in dienst van de gemeente werken zo veel mogelijk thuis. Het investeren in  ICT-diensten betaalt zich nu uit, zo geeft Lambooij aan.

Het ophalen en verwerken van afval ondergaat vooralsnog geen wijziging. Door de gemeente is een belronde gehouden langs kerkbesturen, de sportkoepel en de onderwijs- en zorginstellingen. Dit om inzicht te krijgen in de actuele situatie in Putten. Een actie die de komende tijd enkele malen wordt herhaald.

NALEVING Burgemeester Lambooij kondigt aan dat op de naleving van de noodverordening, zoals deze is vastgesteld door de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland, stringent wordt toegezien. Uit contacten met het onderwijs is Lambooij gebleken dat zich hier vooralsnog geen grote problemen voordoen. De bijzondere aandacht gaat wel uit naar naar kinderen die tussen de wal en het schip dreigen te vallen. Zo nodig wordt jeugdhulp hiervoor ingeschakeld door de gemeente.

Lambooij wijst in de brief aan de raad op het uitstel van betalingen van de gemeentelijke belastingen welke is verleend aan ondernemers. De gemeente is nog in afwachting van een landelijk besluit, gebaseerd op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen. Op basis van deze tijdelijke regeling kan aan ondernemers een aanvulling op hun inkomen worden verstrekt. Zodra er meer duidelijkheid is gaat Putten deze regeling uitvoeren.

LOKALE Volgens Lambooij is het van groot belang om de lokale economie in de benen te houden. Hij doet een beroep op de creativiteit en inventiviteit van de ondernemers in Putten. Lambooij neemt zich voor via open brieven contact te houden met de inwoners van de gemeente Putten Zijn laatste oproep is het vooral samen te doen als inwoners van de gemeente Putten om de crisis tot een goed einde te brengen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie