Luchtfoto Bosbad Putten
Luchtfoto Bosbad Putten Bosbad Putten

Burgemeester wil af van goedkeuring rekening bosbad door gemeenteraad

21 maart 2020 om 11:00 Politiek


PUTTEN Er moet een eind aan komen aan het feit dat de jaarrekeningen van het Bosbad in Putten goedgekeurd moeten worden door de Puttense gemeenteraad. Dat geeft burgemeester Henk Lambooij aan naar aanleiding van een vraag van Henk Koornneef (Gemeentebelangen). De raad werd ineens geconfronteerd met het verzoek de jaarrekeningen over 2016 tot en met 2018 goed te keuren.

Wijnand Kooijmans

,,Maar waarom moeten wij dat als raad goedkeuren", zo vraagt Koornneef zich bijna vertwijfeld af. ,,Ook andere organisaties vragen ons toch ook niet hun jaarrekening goed te keuren omdat zij dat toevalligerwijs in hun statuten opnemen. Waarom doen wij dat hier? Geven wij  hiermee ook ons fiat aan het gevoerde beleid."

Lambooij:  ,,Het is altijd zo geweest dat de raad goedkeuring heeft gegeven aan de jaarrekening. Bij de verzelfstandiging van het Bosbad is dat ook  als eis door de gemeenteraad opgenomen. Maar ik ben het er mee eens dat het een dode letter is. Wij gaan er niet over hoe het zwembad heeft gemarcheerd. Het is ook niet zo dat wij eigenaar worden van de kwaliteit van het jaarverslag van het zwembad."

Door Lambooij is de toezegging gedaan dat hij aan de wethouder sport doorgeeft dat deze maar bij het Bosbad moet bepleiten dat de bepaling uit de statuten moet verdwijnen. ,,Het is waarschijnlijk een oplettende accountant geweest die heeft opgemerkt dat de jaarrekeningen moeten worden goedgekeurd door de gemeenteraad van Putten. Vandaar dat de raad nu ineens wordt gevraagd de jaarverslagen van drie jaar goed te keuren."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie