Afbeelding
Opsporing Verzocht

Politie zoekt beelden van diefstal mondkapjes Putten

25 maart 2020 om 06:55 Inbraak Coronavirus

PUTTEN Terwijl het coronavirus het land rondwaart en de zorg alle beschermende middelen kan gebruiken die er zijn, slaan criminelen toch hun slag. In het gezondheidscentrum aan de Engweg in Putten werd vorige week ingebroken en ging de dader(s) er met onder meer 130 mondkapjes vandoor. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan deze inbraak.

Het ging de dader(s) puur om mondkapjes en desinfecterende middelen. Spullen als laptops en computers bleven bij de inbraak onaangeroerd. Een medewerker van de thuiszorginstantie merkte donderdagochtend 19 maart dat er was ingebroken. De dader(s) nam vele mondkapjes en flessen desinfecterende gel mee. De gedupeerde instantie moest vervolgens naarstig op zoek naar nieuwe mondkapjes, zodat hun eigen zorgverleners beschermd hun werk konden doen.

CRUCIAAL De diefstal werd donderdagochtend 19 maart rond 07.00 uur ontdekt. Er zijn 35 flessen Sterillium meegenomen en in totaal 131 beschermingsmaskers van het merk Moldex (type FFP2 en FFP3). De gestolen spullen zijn cruciaal voor de wijkverpleegkundigen, die momenteel door het coronavirus op volle kracht hun werk uitoefenen.

WEGGEHAALD Naast de wijkverpleegkundigenhulp, zijn in het pand ook een tandarts en een psychologenpraktijk gevestigd. Uit voorzorg zijn alle beschermende spullen en middelen uit het pand weggehaald. Daar attendeert men ook alvast toekomstige inbrekers op door middel van een briefje.

INFORMATIE ,,Verschrikkelijk dat dit juist in deze tijden gebeurt", vertelt Jan Thijs van Hemmen van Team Opsporingscommunicatie. ,,Om de daders te pakken, roepen we de hulp van het publiek in. Misschien zijn er mensen die in de nacht van 18 op 19 maart iets vreemds hebben gezien in de buurt van het gezondheidscentrum aan de Engweg. Mogelijk zijn er mensen die in de omgeving bewakingscamera's hebben hangen. Die beelden kunnen ons helpen bij het onderzoek."

Tips kunnen worden doorgegeven via de gratis Politie Opsporingstiplijn tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem (gratis): tel. 0800-7000. Online een tip doorgeven kan hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie