Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Blijf zoveel mogelijk thuis

28 maart 2020 om 07:00 Politiek Fontanusplein 1

Uit 'De Puttenaer' van vorige week: ,,Wij doen wat nodig is. En dat is niet altijd gemakkelijk, maar ik ben blij dat ik dit kan en mag doen. Ik houd van mijn werk", aldus de dertigjarige Sanne Streefkerk, woonachtig in Putten en verpleegkundige op de longafdeling van het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. 

MOEILIJKE TIJD Het zijn verwarrende, onzekere en ingrijpende tijden. Voor iedereen in onze samenleving. Het coronavirus heeft grote gevolgen, ook voorde gemeente Putten. Van jong tot oud. Voor de winkelier, voor de scholier, voor de leraar, voor de mensen die werken in de zorg. Teveel om op te noemen. Veel Puttenaren werken op dit moment keihard. Ik heb respect en waardering voor al die mensen die zich, met hart en ziel, inzetten om ons door deze moeilijke tijd te loodsen.

DRUKTE Veel van deze harde werkers stoorden zich de afgelopen dagen aan de drukte op straat: bij de doe-het-zelfzaken, de tuincentra, de supermarkten en op de stranden. Ik ook.Het geeft geen pas om regels aan je laars te lappen.Ik vind dat respectloos. Dat kun je niet maken. Blijf zoveel mogelijk thuis. En als dat niet kan: gebruik je verstand en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Zo ingewikkeld is dat toch niet!

ACHTBAAN Wij zitten met elkaar in een soort van achtbaan, zo voelt het. De ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op. Zo ben ik kwaad, omdat er mondkapjes bij Icare worden gestolen. Even later ben ik dankbaar, omdat een enkele oproep voldoende is om het tekort aan hulpmiddelen voorlopig op te lossen.

Zo ben ik trots op de supermarktondernemers die hun medewerkers met een mooie foto een hart onder de riem steken. Om me dan vervolgens weer te ergeren aan inwoners die nog steeds hamsteren. Zoals geschreven, het zijn verwarrende, onzekere en ingrijpende tijden.

HECHT Putten staat bekend als een hechte gemeenschap. Wij kennen elkaar en wij zijn er, als het nodig is, ook voor elkaar. En het is nu nodig. De situatie van nu vraagt vooral om discipline. Houd je aan de regels. Blijf dus zoveel mogelijk thuis. Ga niet hangen in groepjes en zoek elkaar niet op. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je ouders, je opa en je oma. Doe het voor de hulpverleners, zoals Sanne Streefkerk!

Henk Lambooij, burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie