Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Vakantieparken maken plaats voor woningen

29 maart 2020 om 15:00 Overig

PUTTEN De wijziging van de bestemming recreatie naar wonen maakt de bouw van 36 woningen mogelijk op de gronden van de voormalige recreatieparken Hilary en Goorzicht. Op het laatste park wordt maar één woning toegevoegd in plaats van de acht die hier aanvankelijk waren gepland.

Wijnand Kooijmans

Door de eigenaren van de parken werd medio 2019 afzonderlijk een verzoek ingediend bij de gemeente Putten de recreatieve bestemming te wijzigen in wonen. Op verzoek van de gemeente zijn de eigenaren daarna gezamenlijk opgetrokken om te komen tot een stedenbouwkundig plan voor beide percelen.

WOONVISIE Bij het opstellen van het plan is veel aandacht geweest voor het aansluiten op de nieuwe gemeentelijke woonvisie. Ondanks dat deze nog niet officieel is vastgesteld is hier zo veel mogelijk op voorgesorteerd. Uitgegaan wordt van zestig procent sociale koop, zeventien procent betaalbare koop en 23 procent dure koopwoningen.

Ook is veel aandacht besteed aan het specifieke karakter van het gebied rond de Husselsesteeg en de historie van de percelen. Dat heeft geleid tot een plan waarbij centraal in het gebied een 'groene brink' ontstaat. Rond deze brink zijn meerdere woningen gesitueerd in verschillende typen en maten. Voor het gebruik van materialen en kleuren wordt zo goed mogelijk aangesloten op het agrarisch gebied.

VERBINDING Ontsluiting vindt plaats via de huidige uitritconstructie van de camping op de Husselsesteeg. Het gebied wordt niet ontsloten via de Handelsweg die in verbinding staat met het bedrijventerrein Keizerswoert. Er komen ongeveer twintig woningen per hectare.

Realisering van de plannen is mogelijk op grond van het beleidskader Recreatie dat door de gemeenteraad van Putten is vastgesteld. Daarna zijn er verschillende mensen bij de gemeente geweest die zich negatief hebben uitgelaten over het feit dat Hilary haar recreatieve activiteiten stopzet. Veel mensen vinden dat de gemeente ervoor heeft gezorgd dat het vakantiepark op houdt te bestaan.

STAPLEK Volgens de gemeente geven de eigenaren op actieve wijze invulling aan de gewenste informatie naar de nog zittende recreanten. Door mensen te helpen met het zoeken naar een nieuwe staplek of aan te bieden dat zij de overgebleven opstallen en verharding opruimen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie