Een deel van het voormalige politiebureau in Putten wordt verhuurd aan de provincie Gelderland.
Een deel van het voormalige politiebureau in Putten wordt verhuurd aan de provincie Gelderland. Wijnand Kooijmans

Provincie vindt onderdak in voormalig Puttens politiebureau

6 april 2020 om 07:00 Maatschappelijk

PUTTEN De provincie Gelderland gaat een deel van het voormalige politiebureau aan de Brinkstraat huren. De huurovereenkomst kent voorlopig een termijn van een jaar, met de mogelijkheid dit met een jaar te verlengen.

Wijnand Kooijmans

Door de gemeente wordt een huurprijs van 5200 euro per jaar ontvangen. In november vorig jaar werden door het college van burgemeester en wethouders de diverse mogelijkheden besproken voor de toekomst van het pand. Hierbij kwam tijdens de vergadering de optie naar voren het pand aan de provincie te verhuren voor het project Ariadne.

Dit projectteam moest eind 2019 hun werkplek in Elburg verlaten. De voorkeur van de provincie ging daarna uit naar Putten en omgeving, zodat het projectteam op diverse plekken in de provincie kan werken. De tijdelijke verhuur maakt dat het college kan kijken naar andere opties voor de toekomst. Dat kan zijn verkoop, het in gebruik geven aan derden of bijvoorbeeld verhuur.

De huurprijs die de provincie gaat betalen is gelijk aan het bedrag dat ook de politie betaalde voor het gedeeltelijk gebruik van het voormalige politiebureau. Het is wel een lager bedrag dan de prijs die marktconform geldt voor de verhuur van het pand. Die ligt op rond de 14.373 euro.

ARIADNE Het project Ariadne is er op gericht controles op ongewenste ontwikkelingen in vakantieparken uit te voeren. Arjan Stokreef, voormalige medewerker van de gemeente Putten, geeft hieraan leiding. In Putten was hij al nauw betrokken bij de aanpak van permanente bewoning van vakantiehuisjes op parken.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie