Bij de reconstructie van de Voorthuizerstraat moet rekening worden gehouden met de bestemming van het voormalige Sligro-pand
Bij de reconstructie van de Voorthuizerstraat moet rekening worden gehouden met de bestemming van het voormalige Sligro-pand Wijnand Kooijmans

Wegen gaan op de schop

6 april 2020 om 14:00 Verkeer en vervoer

PUTTEN Er is een krediet van 60.000 euro nodig voor het voorbereiden van de reconstructie en onderhoud aan de Voorthuizerstraat en Van Geenstraat in Putten. De gemeenteraad wordt gevraagd dit bedrag beschikbaar te stellen.


Wijnand Kooijmans

De Voorthuizerstraat is vanaf de rotonde bij de Van Geenstraat tot aan vakantiepark De Heihaas toe aan reconstructie. Het wegdek is verouderd en de inrichting van de weg komt niet overeen met de eisen die aan een gebiedsontsluitingsweg binnen de bebouwde kom met een snelheid van 50 kilometer per uur worden gesteld.

VERVANGING Daarnaast is de Van Geenstraat toe aan onderhoud en deels ook aan vervanging. De reconstructies betreffen het wegvak tussen de Halvinkhuizerweg en de Roosendaalseweg en het zuidelijk fietspad tussen de Nijkerkerstraat en de Roosendaalseweg. Tussen de Halvinkhuizerweg en de Roosendaalseweg is de Van Geenstraat te smal, de weg ligt dicht bij de woningen. Om deze reden wordt het profiel verlegd en vernieuwd.

Het fietspad langs de Van Geenstraat tussen de Nijkerkerstraat en de Roosendaalseweg is ook aan vervanging toe. De overige wegdelen en fietspaden zijn toe aan groot onderhoud. De aard van de werkzaamheden aan de Voorthuizerstraat en de Van Geenstraat komen overeen en de wegen liggen bovendien in elkaars verlengde. Door de werkzaamheden te combineren verwacht de gemeente financieel voordeel te kunnen behalen.

SLIGRO Bij de voorbereiding dient er al wel geanticipeerd te worden op ontwikkelingen op het terrein van de voormalige Sligro, dat nu in handen is van Wilma Wonen. Hier worden mogelijk woningen gebouwd. Tevens dient de ontsluiting van het bedrijventerrein Hoge Eng te worden gewaarborgd. In de voorbereiding worden meerdere oplossingen onderzocht. Dat kan variëren van een rotonde, een verkeersplein, verkeerslichteninstallatie, et cetera.

Ook wordt gekeken naar de fietspaden, met name op de aansluiting op de ronde Voorthuizerstraat-Van Geenstraat. Hier komen mogelijk oversteekvoorzieningen voor fietsers en een aansluiting op het provinciale fietspad.

ALDI Indien de Aldi zich gaat vestigen aan de Van Geenstraat ter hoogte van de Enghuisweg, is er behoefte aan een goede en veilige verkeersontwikkeling van bezoekers en leveranciers. Het kan zijn dat het hierdoor nodig wordt om de inrichting van de Van Geenstraat ter plekke aan te passen. In afwachting van het concreter worden van de plannen van de Aldi wordt op dit deel van de Van Geenstraat nog geen onderhoud gepleegd.

De start van de uitvoering van de werkzaamheden is in het voorjaar van 2021. De werkzaamheden nemen, zo wordt verwacht, enkele maanden in beslag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie