The Green Factory.
The Green Factory. The Green Factory

Tweedehands kledingzaak mag toch uitbreiden

7 april 2020 om 09:04 Winkels

PUTTEN Door de gemeente Putten wordt meegewerkt aan een uitbreiding van The Green Factory met vijftig vierkante meter. De totale oppervlakte van de winkel in tweedehands (merk)kleding aan de Kerkstraat 100 komt daarmee op zeventig meter.

Wijnand Kooijmans

In december 2018 werd door het college van burgemeester en wethouders meegewerkt aan een verzoek bij de woning detailhandel te starten met een oppervlakte van twintig vierkante meter. Dit met als opzet de start-up een kans te geven zich te ontwikkelen. Aan de vergunning is een maximale termijn van vijf jaar verbonden.

KLEIN Gezien de behoorlijke animo is de toegestane ruimte van twintig vierkante meter te klein. Tijdens toezicht van de gemeente is geconstateerd dat niet conform de vergunning werd gehandeld. Voor de eigenares was dit reden een nieuwe aanvraag in te dienen om zo meer speelruimte te krijgen.

Op grond van het bestemmingsplan is detailhandel niet toegestaan. Gezien de ruimtelijke impact vindt het college dit echter wel aanvaardbaar. Het houdt wel de oorspronkelijke termijn van vijf jaar overeind waardoor de ontheffing beperkt blijft tot ruim 3,5 jaar.

BEGRIP Winkelcentrum Putten (WCP) heeft aangegeven dat het van groot belang is voor een toekomstbestendig winkelgebied geen winkels buiten het centrumgebied toe te staan.

Men heeft er wel begrip voor een proef op beperkte schaal toe te staan om te zien of een idee levensvatbaar is. Maar bij aangetoonde levensvatbaarheid is het, zo vindt men, niet meer dan reëel de proef op te schorten en de winkel te verplaatsen naar het kernwinkelgebied. Men vindt dat The Green Factory daar ook thuishoort.

KAPITAAL Het college zegt dit standpunt te begrijpen. Men gaat echter mee met het argument van de eigenares dat zij een langere termijn nodig heeft om kapitaal te verzamelen om een winkel in het centrum te kunnen openen.

Daar komt, zo voert het college aan, bij de winkel maar twee dagen en één ochtend is geopend en daardoor niet aansluit op de openingstijden van de overige winkels in het centrum. De toegevoegde waarde van het vestigen van The Green Factory in het centrum wordt hierdoor als beperkt gezien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie