Het ontwerp van de bevrijdingsvlag ter gelegenheid van het 75e bevrijdingsjaar voor Putten.
Het ontwerp van de bevrijdingsvlag ter gelegenheid van het 75e bevrijdingsjaar voor Putten. Stichting Samen Verder Putten

Stichting Samen Verder Putten geeft bevrijding toch feestelijke kleur

9 april 2020 om 14:00 Historie 75 jaar Herdenken Putten

PUTTEN Om de bevrijding van Putten op 18 april 1945 te vieren, is een vlag ontworpen door leerlingen van Christelijk College Groevenbeek. Erik van de Poll, bestuurslid van de Stichting Samen Verder Putten, kwam met het idee om een bevrijdingsvlag te maken ter gelegenheid van het 75e bevrijdingsjaar voor Putten. Eerder nam hij al het initiatief voor een bevrijdingsbier van Hert Bier met de naam 'Vrij Leven'. 

Voor de organisatie van alle plannen en ideeën werd een werkgroep samengesteld vanuit Stichting Samen Verder Putten en een afvaardiging van WCP, ondernemers Sanne Koetsier en Alette Jager. De leerlingen van Christelijk College Groevenbeek Putten kregen een studieopdracht mee om een ontwerp te maken voor deze vlag. Een deskundige jury heeft uit de circa vijftig ontwerpen het mooiste ontwerp uitgekozen, waarna het ontwerp grafisch verder is vormgegeven door Bram&Maggie. 

De vlag is vanaf 10 april te koop bij de winkels Ko Jager, NOW en bij de winkels van Harrie van Looijengoed. Er zijn in eerste instantie vijftig vlaggen in productie genomen, maar als alle vlaggen snel uitverkocht zijn, kunnen er meer gedrukt worden. 

Ook gaat van bakkerij Van Looijengoed een speciale tompouce in productie nemen waarop het ontwerp van de vlag wordt gebruikt. Het gebak is uiteraard te koop in de winkels van Harrie van Looijengoed. De verkoop van de tompoucen start aan het einde van de middag op donderdag 9 april. 

De Stichting Samen Verder Putten geeft daarnaast haar contacten in Ladelund een 'Vrij Leven'-bier cadeau als blijk van de vriendschap tussen Putten en Ladelund. De beide dorpen hebben een stedenband, waarbij de vriendschap is vastgelegd door de beide burgemeesters.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie